Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Citrónový korpus

Citrónový korpus

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2660 kalorií 0.0g cukrů 103.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 citrónů a potřeme jím vychladlý korpus. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme zbytek cukru a natřeme na korpus. Dáme ještě 5 minut zapéct do vyhřáté trouby.


Jiřulka

17. 02. 2010, Recept navštíven: 4283x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Máslo, cukr, mouka, prodopeč - co ta vejce (aspoň žloutky) ? Ta se k tomu nedají ? Takhle se to bude drobit.

Ajaja 17. 02. 2010, 17:39

Jiřulka
Vejce tam samozřejmě dát můžeš. Místo vajec je tam máslo.

Jiřulka 17. 02. 2010, 17:46

Ajaja
cukr + mouka + máslo = drobenka, proto se ptám, zda to může mít drobivou konzistenci. Kdyby to mělo "držet" máslo, mám pocit, ale nevím, ještě tento recept neznám, že by ho muselo být více. Jinak to vypadá zajímavě.

Ajaja 17. 02. 2010, 18:06

Jiřulka
Jo takhle to myslíš. Promiň, sedim si na vedení. Ano, je to taková drobenka. Proto bez vajec. Ale klidně je tam dát můžeš. Asi to bude i lepší

Jiřulka 17. 02. 2010, 18:12

Ajaja
Aha, tak díky, já jen abych pak něco nepokazila.

Ajaja 18. 02. 2010, 16:27

Facebook komentáře