Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Citrónový korpus

Citrónový korpus
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2660 kalorií, 0.0g cukrů, 103.0g tuků, 51.0g bílkovin

Příprava

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 citrónů a potřeme jím vychladlý korpus. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme zbytek cukru a natřeme na korpus. Dáme ještě 5 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Jiřulka

17. 02. 2010, Recept navštíven: 3930x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Citrónový koláč

Citrónový koláč

Vejce ušleháme s 225 g cukru do pěny. Přidáme rozpuštěný pokrmový tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem d...

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odp...

Citrónový koláč I.

Citrónový koláč I.

Korpus uděláme z 150 g hl. mouky, 100 g másla, 80 g cukru, 2 žloutků a soli. V mixéru necháme promísit mouk...

Citronový koláč

Citronový koláč

Na těsto potřebujeme: Mouku, cukr moučka, špetku soli, mandle, 125 g másla (změklého), 1 žloutek a 4 lžíce ...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těs...

Zobrazit všechny podobné recepty k Citrónový korpus Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Máslo, cukr, mouka, prodopeč - co ta vejce (aspoň žloutky) ? Ta se k tomu nedají ? Takhle se to bude drobit.

Ajaja 17. 02. 2010, 17:39

Jiřulka
Vejce tam samozřejmě dát můžeš. Místo vajec je tam máslo.

Jiřulka 17. 02. 2010, 17:46

Ajaja
cukr + mouka + máslo = drobenka, proto se ptám, zda to může mít drobivou konzistenci. Kdyby to mělo "držet" máslo, mám pocit, ale nevím, ještě tento recept neznám, že by ho muselo být více. Jinak to vypadá zajímavě.

Ajaja 17. 02. 2010, 18:06

Jiřulka
Jo takhle to myslíš. Promiň, sedim si na vedení. Ano, je to taková drobenka. Proto bez vajec. Ale klidně je tam dát můžeš. Asi to bude i lepší

Jiřulka 17. 02. 2010, 18:12

Ajaja
Aha, tak díky, já jen abych pak něco nepokazila.

Ajaja 18. 02. 2010, 16:27

Facebook komentáře