Chybějící obrázek

Slaný koláč z listového těsta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
12min

Celkový čas

27min

Porce


Nutriční hodnoty

568 kalorií
0.0g cukrů
38.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Lístkové cesto si rozvaľkáme (je možné že z normálneho mrazeného vám vyjdu aj dva plechy) a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, my sme mali už rozvaľkané, aby to bolo fakt rýchle...
Vyznačíme si okraje (tak 2 cm) a stred popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom a dáme cca na 10-12 minút do vyhriatej rúry (200°C - teplovzdušná), proste kým to nie je nadýchané a takej zlatavej farby...medzitým si vymiešame kyslú smotanu so štipkou soli, malou lyžičkou horčice (mozte užít aj kremžskú) a trošinkou vegety...
Cesto vyberieme, potrieme smotanovou zmesou, pokladieme paradajkové plátky a hodíme ešte na cca 10 minút do rúry.
Vyberieme, posypeme krúžkami póru alebo mladej cibuľky a pokladieme plátky šunky.
Nakrájame a podávame s šalátom z čerstvej zeleninky (super je rukola, ľadový šalát, paradajky, atd...) alebo podľa chuti...

přidejte na:
linkinkatka

22. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný slaný koláč

palino 05. 01. 2017, 19:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobrý recept

hanka 12. 07. 2017, 14:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduchý chutný slaný koláč

katka16031 28. 05. 2018, 21:16

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi som si oblubila tento recept

majka 06. 11. 2019, 20:57

Přidat komentář