Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečené brambory s mletým masem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2488 kalorií 1.0g cukrů 127.0g tuků 169.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme masovou směs:
Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, orestujeme ho, přidáme rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, žampiony, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření Country gril, zalijeme vínem a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme hrášek a zjemníme smetanou. Maso odstavíme.
Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
Pekáček si vymažeme olejem, na dno dáme polovinu nastrouhaných brambor, jemně je osolíme a posypeme drceným kmínem, na brambory dáme masovou směs, posypeme asi třetinou strouhaného sýra a nakonec nahoru rozložíme druhou půlku bramborových plátků, které opět jemně posolíme a posypeme kmínem. Nakonec celé pokapeme olejem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut. Po této době vyndáme, povrch posypeme zbývajícím sýrem a dáme asi na čtvrt hodiny dopéct. Před koncem pečení zkusíme, jestli jsou brambory měkké.
Podáváme s čerstvou zeleninou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

28. 03. 2010, Recept navštíven: 6816x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lepšie sa mi osvedcili varene zemiaky

09. 11. 2016, 21:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, robím tiež z varených zemiakov v šupke

05. 01. 2017, 19:18

Přidat komentář
Thumb
Já to dělám z brambor vařených ve slupce a bez vína. Zkusím to i s vínem, dík za tip.

01. 04. 2010, 19:34

Angel 666
Taky jsem to dřív dělala z vařených brambor. Pak jsem jednou vyzkoušela syrové a má to tu výhodu, že nemusím mít brambory vařené předem a při tom pečení se chuť masové směsi do brambor pěkně nacucne :o).

Angel 666 03. 04. 2010, 23:02

Facebook komentáře