Zapečené brambory s mletým masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2488 kalorií
1.0g cukrů
127.0g tuků
169.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si připravíme masovou směs:
Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, orestujeme ho, přidáme rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, žampiony, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření Country gril, zalijeme vínem a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme hrášek a zjemníme smetanou. Maso odstavíme.
Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
Pekáček si vymažeme olejem, na dno dáme polovinu nastrouhaných brambor, jemně je osolíme a posypeme drceným kmínem, na brambory dáme masovou směs, posypeme asi třetinou strouhaného sýra a nakonec nahoru rozložíme druhou půlku bramborových plátků, které opět jemně posolíme a posypeme kmínem. Nakonec celé pokapeme olejem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut. Po této době vyndáme, povrch posypeme zbývajícím sýrem a dáme asi na čtvrt hodiny dopéct. Před koncem pečení zkusíme, jestli jsou brambory měkké.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

přidejte na:
Chybějící obrázek
Angel 666

28. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lepšie sa mi osvedcili varene zemiaky

dušanka 09. 11. 2016, 21:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept, robím tiež z varených zemiakov v šupke

majka 05. 01. 2017, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
musím vyzkoušet, vypadá to lákavě

pavlinf 12. 09. 2017, 09:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

palino 30. 07. 2018, 21:07

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já to dělám z brambor vařených ve slupce a bez vína. Zkusím to i s vínem, dík za tip.

01. 04. 2010, 19:34

Chybějící obrázek
Taky jsem to dřív dělala z vařených brambor. Pak jsem jednou vyzkoušela syrové a má to tu výhodu, že nemusím mít brambory vařené předem a při tom pečení se chuť masové směsi do brambor pěkně nacucne :o).

Angel 666 03. 04. 2010, 23:02

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.