Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Roláda s pařížským krémem

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 50min
Nutriční hodnoty
966 kalorií 1.0g cukrů 8.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z ohňa, vychladíme a odložíme do chladničky. Toto si pripravíme deň vopred.
Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú penu, postupne pridávame po jednom žĺtky a varechou /nie mixérom!/ nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10-12 minút. Upečenú piškótu opatrne odlepujeme od papiera a zároveň vinieme do rolády. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme, piškótu rozvinieme, pokvapkáme rumom s troškou vody, naplníme a zvinieme. Vrch potrieme šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou. V chladničke necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Bulb Tip k receptu

Do šľahačky môžeme rozpustiť aj bielu čokoládu. Na krém uložíme plátky jahôd a zavinieme.


Přidat na Pinterest
uschi3

10. 04. 2010, Recept navštíven: 6423x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodná jemná roláda

28. 09. 2016, 18:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
roláda s parížským kremom robím veľmi rada, je ľahká, nadýchanaáa ´jemná

18. 06. 2017, 19:20

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca rolada, krém lahodný

27. 06. 2017, 20:16

Přidat komentář

Facebook komentáře