Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kávový krém šlehaný v páře

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 20min
Nutriční hodnoty
1994 kalorií 0.0g cukrů 216.0g tuků 14.0g bílkovin

Příprava

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.
Pak přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu.
Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.

Bulb Tip k receptu

Krém použijeme na promazání dortů, řezů a slepení různých druhů cukroví.


Přidat na Pinterest
sylver

02. 06. 2010, Recept navštíven: 5348x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Sonia
Káva je jako turecká nebo instantní???

Sonia 16. 12. 2010, 20:17

sylver
Je to napsáno v surovinách. 1 lžíce mleté kávy - to znamená normální kávu

sylver 16. 12. 2010, 20:35

Sonia005
Ok, díky, dneska se do ní pouštím, tak mi držte pěsti :-)

Sonia005 17. 12. 2010, 17:55

Sonia005
Je skvělý...musím uznat, že jsem tomu moc nevěřila, ale je opravdu moc dobrý. Díky za recept. Jen by mě zajímalo, jestli bych příště mohla dát méně cukru? Na mě to je dost sladké....Neudělá to nic, když dám méně cukru???

Sonia005 18. 12. 2010, 08:12

sylver
Méně cukru nevadí, jen se bude muset déle šlehat než hmota z bělá a zhoustne.

sylver 19. 12. 2010, 21:58

Sonia005
Hledala jsem teda několik receptů na dobrý krém, ale stejně jsem se letos zase vrátila k tomuto. Vždycky se povede, je lehký a základ se dá jakkoli ochutit....super recept. Moc díky

Sonia005 20. 12. 2012, 12:42

Facebook komentáře