Kávový krém šlehaný v páře
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
1994
kalorií
0.0g
cukrů
216.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.
Pak přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu.
Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.
Tip k receptu
Krém použijeme na promazání dortů, řezů a slepení různých druhů cukroví.
sylver02. 06. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.