Kávový krém šlehaný v páře

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
10min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1994 kalorií
0.0g cukrů
216.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.
Pak přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu.
Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.

Tip k receptu

Krém použijeme na promazání dortů, řezů a slepení různých druhů cukroví.

přidejte na:
sylver

02. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybějící obrázek
Káva je jako turecká nebo instantní???

Sonia 16. 12. 2010, 20:17

sylver
Je to napsáno v surovinách. 1 lžíce mleté kávy - to znamená normální kávu

sylver 16. 12. 2010, 20:35

Sonia005
Ok, díky, dneska se do ní pouštím, tak mi držte pěsti :-)

Sonia005 17. 12. 2010, 17:55

Sonia005
Je skvělý...musím uznat, že jsem tomu moc nevěřila, ale je opravdu moc dobrý. Díky za recept. Jen by mě zajímalo, jestli bych příště mohla dát méně cukru? Na mě to je dost sladké....Neudělá to nic, když dám méně cukru???

Sonia005 18. 12. 2010, 08:12

sylver
Méně cukru nevadí, jen se bude muset déle šlehat než hmota z bělá a zhoustne.

sylver 19. 12. 2010, 21:58

Sonia005
Hledala jsem teda několik receptů na dobrý krém, ale stejně jsem se letos zase vrátila k tomuto. Vždycky se povede, je lehký a základ se dá jakkoli ochutit....super recept. Moc díky

Sonia005 20. 12. 2012, 12:42