Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kávový krém šlehaný v páře

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 20min , porce

1994 kalorií, 0.0g cukrů, 216.0g tuků, 14.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.
Pak přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu.
Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.

Bulb Tip k receptu

Krém použijeme na promazání dortů, řezů a slepení různých druhů cukroví.

sylver

02. 06. 2010, Recept navštíven: 4947x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kávový krém šlehaný v páře

Kávový krém šlehaný v páře

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit. Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího...

Kávový krém

Kávový krém

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kávový krém šlehaný v páře Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Sonia
Káva je jako turecká nebo instantní???

Sonia 16. 12. 2010, 20:17

sylver
Je to napsáno v surovinách. 1 lžíce mleté kávy - to znamená normální kávu

sylver 16. 12. 2010, 20:35

Sonia005
Ok, díky, dneska se do ní pouštím, tak mi držte pěsti :-)

Sonia005 17. 12. 2010, 17:55

Sonia005
Je skvělý...musím uznat, že jsem tomu moc nevěřila, ale je opravdu moc dobrý. Díky za recept. Jen by mě zajímalo, jestli bych příště mohla dát méně cukru? Na mě to je dost sladké....Neudělá to nic, když dám méně cukru???

Sonia005 18. 12. 2010, 08:12

sylver
Méně cukru nevadí, jen se bude muset déle šlehat než hmota z bělá a zhoustne.

sylver 19. 12. 2010, 21:58

Sonia005
Hledala jsem teda několik receptů na dobrý krém, ale stejně jsem se letos zase vrátila k tomuto. Vždycky se povede, je lehký a základ se dá jakkoli ochutit....super recept. Moc díky

Sonia005 20. 12. 2012, 12:42

Facebook komentáře