Kuřecí galantina s párkem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky.
Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teptve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Tip k receptu
Můžeme podávat jako předkrm nebo výborné pohoštění při různých oslavách.
Angel 66627. 02. 2012