Kvasnicová polévková zavářka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
20min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

552 kalorií
0.0g cukrů
21.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Na rozehřátý olej rozdrobíme kvasnice. Mícháme , dokud se kvasnice neroztečou a potom neztuhnou. Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačíme stěrkou přes síto s velkými otvory do vařící polévky. Zavářku vaříme asi 5 minut.

Tip k receptu

Kvasnice můžeme připravovat i na smažené cibulce. Místo petrželky můžeme dát majoránku a rozetřený česnek. Vývar volíme dle chuti, může být i jenom z bujónu. Použijeme -li bujónový vývar, tak po odstavení polévky přidáme 1 lžičku slunečnicového oleje.

přidejte na:
JanaB

23. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zaujímava polievka
Svetlana 14. 05. 2016, 21:09