Kvasnicová polévková zavářka
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
20min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
552
kalorií
0.0g
cukrů
21.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Na rozehřátý olej rozdrobíme kvasnice. Mícháme , dokud se kvasnice neroztečou a potom neztuhnou. Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačíme stěrkou přes síto s velkými otvory do vařící polévky. Zavářku vaříme asi 5 minut.
Tip k receptu
Kvasnice můžeme připravovat i na smažené cibulce. Místo petrželky můžeme dát majoránku a rozetřený česnek. Vývar volíme dle chuti, může být i jenom z bujónu. Použijeme -li bujónový vývar, tak po odstavení polévky přidáme 1 lžičku slunečnicového oleje.
JanaB23. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.