Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Když je cibule skoro hotová, přidáme na pánev zeleninu a obrané maso. Na druhé plotně si v hrnci uvaříme těstoviny (v osolené vodě). Pak vysypeme hotové těstoviny do zapékací misky, nasypeme obsah pánve a zamíchám. Pak zalijeme rozkvedlaným vejcem, do kterého dáme trochu soli a pepře. Opět celý obsah zapékací mísy opatrně promícháme a dáme na 20 minut do trouby na 200°C.
Tip k receptu
Podáváme s kyselou okurkou. Vzhledem k tomu, že tyto těstoviny neobsahují žádné maso z konzervy, ani salám, jsou vhodné i pro menší strávníky cca od 2 let.
slavuska02. 01. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Olivový olej
maruskaji 08. 02. 2013, 22:29