Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lilkový kaviár

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

92 kalorií, 0.0g cukrů, 7.0g tuků, 1.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Lilky zbavíme stopek, přepůlíme a každou půlku nakrojíme šikmými zářezy tak, aby vznikla mřížka. Dáváme pozor, abychom neprokrojili i slupku.
Nakrojené půlky dáme na plech řeznou stranou nahoru a hojně pokapeme olivovým olejem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 40 - 45 minut úplně doměkka. Pečené lilky necháme vychladnout. Pak pečenou dužinu vyškrábneme lžící a nožem nasekáme najemno.
Papriku vezmeme do kuchyňských kleštiček nebo napíchneme na vidlici a nad plamenem opékáme tak dlouho, až slupka zčerná a udělají se na ní puchýřky. Takto opečenou papriku dáme na chvilku do mikroténového pytlíku zapařit, pak z ní nožem lehce seškrábneme zčernalou slupku, papriku přepůlíme, vyndáme jaderník a nakrájíme ji na droboučké kostičky.
Nadrobno nasekanou cibuli opečeme doměkka na lžíci oleje, na poslední minutu k ní přidáme nasekaný česnek. Necháme vychladnout.
Vychladlou cibuli s česnekem a kostičky papriky přidáme k lilkové kaši, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme.
Podáváme na opečené bagetce nebo toustu se sklenkou vína jako lehkou letní večeři.

Angel 666

02. 07. 2012, Recept navštíven: 2700x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lilkový kaviár

Lilkový kaviár

Lilky zbavíme stopek, přepůlíme a každou půlku nakrojíme šikmými zářezy tak, aby vznikla mřížka. Dáváme poz...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lilkový kaviár Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře