Lilkový kaviár
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Lilky zbavíme stopek, přepůlíme a každou půlku nakrojíme šikmými zářezy tak, aby vznikla mřížka. Dáváme pozor, abychom neprokrojili i slupku.
Nakrojené půlky dáme na plech řeznou stranou nahoru a hojně pokapeme olivovým olejem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 40 - 45 minut úplně doměkka. Pečené lilky necháme vychladnout. Pak pečenou dužinu vyškrábneme lžící a nožem nasekáme najemno.
Papriku vezmeme do kuchyňských kleštiček nebo napíchneme na vidlici a nad plamenem opékáme tak dlouho, až slupka zčerná a udělají se na ní puchýřky. Takto opečenou papriku dáme na chvilku do mikroténového pytlíku zapařit, pak z ní nožem lehce seškrábneme zčernalou slupku, papriku přepůlíme, vyndáme jaderník a nakrájíme ji na droboučké kostičky.
Nadrobno nasekanou cibuli opečeme doměkka na lžíci oleje, na poslední minutu k ní přidáme nasekaný česnek. Necháme vychladnout.
Vychladlou cibuli s česnekem a kostičky papriky přidáme k lilkové kaši, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme.
Podáváme na opečené bagetce nebo toustu se sklenkou vína jako lehkou letní večeři.
02. 07. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 11. 01. 2020, 17:29

katka16031 28. 01. 2020, 20:51