Chybějící obrázek

Pěna z granátových jablek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
20min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

16 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto.
Vymačkanou šťávu přelijeme do misky vhodné do vodní lázně a přidáme žloutky a cukr. Vše zahříváme ve vodní lázni a neustále mícháme, dokud se z celého objemu sirupu nevytvoří pěna. Hotová pěna je hustá a světlá. Poté ji můžeme odstavit.
Do druhé misky nasypeme želatinu a přilijeme dvě lžíce smetany a necháme nabobtnat. Zbytek smetany ušleháme dotuha. Želatinu se smetanou vložíme nyní do vodní lázně a necháme ji rozpustit. Pak želatinu, granátovou pěnu a vyšlehanou smetanu zlehka smícháme dohromady.
Podáváme samostatně nebo jako ozdobu pohárů a dezertů.

přidejte na:
notburga

16. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrota

Svetlana 15. 09. 2016, 17:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá lahodná pena

dušanka 20. 06. 2017, 20:43

Přidat komentář