Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pěna z granátových jablek

Pěna z granátových jablek
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 25min , porce

16 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 4.0g bílkovin

Příprava

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto.
Vymačkanou šťávu přelijeme do misky vhodné do vodní lázně a přidáme žloutky a cukr. Vše zahříváme ve vodní lázni a neustále mícháme, dokud se z celého objemu sirupu nevytvoří pěna. Hotová pěna je hustá a světlá. Poté ji můžeme odstavit.
Do druhé misky nasypeme želatinu a přilijeme dvě lžíce smetany a necháme nabobtnat. Zbytek smetany ušleháme dotuha. Želatinu se smetanou vložíme nyní do vodní lázně a necháme ji rozpustit. Pak želatinu, granátovou pěnu a vyšlehanou smetanu zlehka smícháme dohromady.
Podáváme samostatně nebo jako ozdobu pohárů a dezertů.

notburga

16. 03. 2011, Recept navštíven: 1530x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pěna z granátových jablek

Pěna z granátových jablek

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pěna z granátových jablek Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrota

15. 09. 2016, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře