Pěna z granátových jablek
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto.
Vymačkanou šťávu přelijeme do misky vhodné do vodní lázně a přidáme žloutky a cukr. Vše zahříváme ve vodní lázni a neustále mícháme, dokud se z celého objemu sirupu nevytvoří pěna. Hotová pěna je hustá a světlá. Poté ji můžeme odstavit.
Do druhé misky nasypeme želatinu a přilijeme dvě lžíce smetany a necháme nabobtnat. Zbytek smetany ušleháme dotuha. Želatinu se smetanou vložíme nyní do vodní lázně a necháme ji rozpustit. Pak želatinu, granátovou pěnu a vyšlehanou smetanu zlehka smícháme dohromady.
Podáváme samostatně nebo jako ozdobu pohárů a dezertů.
16. 03. 2011