Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pěna z granátových jablek

Pěna z granátových jablek

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
16 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto.
Vymačkanou šťávu přelijeme do misky vhodné do vodní lázně a přidáme žloutky a cukr. Vše zahříváme ve vodní lázni a neustále mícháme, dokud se z celého objemu sirupu nevytvoří pěna. Hotová pěna je hustá a světlá. Poté ji můžeme odstavit.
Do druhé misky nasypeme želatinu a přilijeme dvě lžíce smetany a necháme nabobtnat. Zbytek smetany ušleháme dotuha. Želatinu se smetanou vložíme nyní do vodní lázně a necháme ji rozpustit. Pak želatinu, granátovou pěnu a vyšlehanou smetanu zlehka smícháme dohromady.
Podáváme samostatně nebo jako ozdobu pohárů a dezertů.


notburga

16. 03. 2011, Recept navštíven: 1689x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrota

15. 09. 2016, 17:54

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá lahodná pena

20. 06. 2017, 20:43

Přidat komentář

Facebook komentáře