Piadina romagnola
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
0min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2972
kalorií
10.0g
cukrů
10.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl.
Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi.
Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kynout.
Poté těsto vyválíme na tenké pláty a velkou miskou vykrajujeme velké kruhy.
Ty nasucho opečeme na pánvi. Můžeme je plnit praktický čímkoliv - šunkou, sýrem, zeleninou...
Tip k receptu
Jedná se vlastně o jakési placky, které jsou skvělé jako příloha ke grilovaným masům, nebo jen tak k salátům.
sonizna21. 01. 2016
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.