Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Piškotové těsto

Piškotové těsto

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1920 kalorií 1.0g cukrů 37.0g tuků 54.0g bílkovin

Příprava

Vejce by měla mít pokojovou teplotu, připravíme si je proto v předstihu. Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cca 120 g moučkového cukru, sáček vanilkového cukru a 2 lžíce nejlépe teplé vody a společně ušleháme, až se cukr rozpustí a vznikne světlá pěna. Z bílků ušleháme polotuhý sníh, přidáme zbylých 80 g cukru a šleháme dál dotuha. Tuhý sníh vmícháme velmi zlehka k pěně ze žloutků a zamícháme společně s moukou. Nalijeme do vymazané a vysypané (nebo pečícím papírem vyložené) formy a pečeme 30 minut na 180 °C.

Pokud chceme hotové a vychladlé těsto vodorovně rozpůlit, nakrojíme lehce okraje kolem dokola nožem, vezmeme si nit, vložíme ji do zářezu, konce nitě překřížíme a tahem těsto vodorovně rozkrojíme.

Bulb Tip k receptu

Troubu si předehřejeme v předstihu, abychom mohli dát péct hotové těsto ihned po dokončení, jinak by mohlo nadýchané těsto spadnout. Stejně tak se může stát, pokud otevřeme troubu během prvních 15 minut pečení. Hotové těsto poznáme, když ke konci doby pečení zkusíme prstem udělat do těsta malý důlek, pokud se důlek vyrovná, těsto je hotové. Než budeme těsto dál zpracovávat, necháme ho dobře vychladnout


Martina Třetinová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 34412x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Prima a osvědčený recept.
Přidané ingredience: Dávám 4 lžíce vody

10. 02. 2013, 22:56

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré cesto piskotove

05. 11. 2015, 12:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne cesto

10. 05. 2016, 15:27

Přidat komentář
Thumb
výborné - 6 VAJEC !!! :-))))

hůůů 26. 03. 2010, 14:02

Thumb
ted to de delat segra

janca 04. 05. 2012, 13:30

Thumb
pekla jsem přesně podle návodu a piškot je opravdu moc dobrý :))

Týna 10. 06. 2012, 09:44

Thumb
Přídávám ještě 3 lžíce vody a 2-3 lžíce oleje, piškot je vláčnější.

hanuš 26. 07. 2012, 19:47

eliska.kurtincova
Dělala jsem piškotové těsto. A bylo velmi dobré. Děkuji za recept. :)

eliska.kurtincova 14. 04. 2016, 10:56

Facebook komentáře