Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Piškotové těsto

Piškotové těsto
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 15min , porce

1920 kalorií, 1.0g cukrů, 37.0g tuků, 54.0g bílkovin

Příprava

Vejce by měla mít pokojovou teplotu, připravíme si je proto v předstihu. Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cca 120 g moučkového cukru, sáček vanilkového cukru a 2 lžíce nejlépe teplé vody a společně ušleháme, až se cukr rozpustí a vznikne světlá pěna. Z bílků ušleháme polotuhý sníh, přidáme zbylých 80 g cukru a šleháme dál dotuha. Tuhý sníh vmícháme velmi zlehka k pěně ze žloutků a zamícháme společně s moukou. Nalijeme do vymazané a vysypané (nebo pečícím papírem vyložené) formy a pečeme 30 minut na 180 °C.

Pokud chceme hotové a vychladlé těsto vodorovně rozpůlit, nakrojíme lehce okraje kolem dokola nožem, vezmeme si nit, vložíme ji do zářezu, konce nitě překřížíme a tahem těsto vodorovně rozkrojíme.

Bulb Tip k receptu

Troubu si předehřejeme v předstihu, abychom mohli dát péct hotové těsto ihned po dokončení, jinak by mohlo nadýchané těsto spadnout. Stejně tak se může stát, pokud otevřeme troubu během prvních 15 minut pečení. Hotové těsto poznáme, když ke konci doby pečení zkusíme prstem udělat do těsta malý důlek, pokud se důlek vyrovná, těsto je hotové. Než budeme těsto dál zpracovávat, necháme ho dobře vychladnout

Martina Třetinová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 33577x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Piškotové těsto

Piškotové těsto

Vejce by měla mít pokojovou teplotu, připravíme si je proto v předstihu. Oddělíme žloutky od bílků. Ke žlou...

Mechové piškotové těsto

Mechové piškotové těsto

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháváme cukr a postupně přidáváme žloutky, mouku a rozpuš...

Rychlé piškotové těsto

Rychlé piškotové těsto

Do mísy vklepneme celá vejce a přidáme krupicový i vanilkový cukr. Mixérem mícháme do pěny, pak přidáme ole...

Zobrazit všechny podobné recepty k Piškotové těsto Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Prima a osvědčený recept.
Přidané ingredience: Dávám 4 lžíce vody

10. 02. 2013, 22:56

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré cesto piskotove

05. 11. 2015, 12:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne cesto

10. 05. 2016, 15:27

Přidat komentář
Thumb
výborné - 6 VAJEC !!! :-))))

hůůů 26. 03. 2010, 14:02

Thumb
ted to de delat segra

janca 04. 05. 2012, 13:30

Thumb
pekla jsem přesně podle návodu a piškot je opravdu moc dobrý :))

Týna 10. 06. 2012, 09:44

Thumb
Přídávám ještě 3 lžíce vody a 2-3 lžíce oleje, piškot je vláčnější.

hanuš 26. 07. 2012, 19:47

eliska.kurtincova
Dělala jsem piškotové těsto. A bylo velmi dobré. Děkuji za recept. :)

eliska.kurtincova 14. 04. 2016, 10:56

Facebook komentáře