Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pražené domácí mandle

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 20min
Nutriční hodnoty
2120 kalorií 0.0g cukrů 240.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou lžící do připravené misky, kde na dno vložíme ubrousek, aby vsákla mastnota a posolíme dle vlastní chuti.

Bulb Tip k receptu

Mandle si můžeme i sami doma oloupat, stačí je chvíli povařit ve vodě. Mandle vytahujeme jakmile začnou zlátnout, po vytáhnutí ještě ztmavnou.


Přidat na Pinterest
Sonia005

16. 02. 2011, Recept navštíven: 3721x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme vždy na Vánoce a na Silvestra :) Necháme je chvíli máčet v teplé vodě, aby šly snáz sloupnout.

20. 10. 2012, 00:35

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já je dělávám na pánvi. Koupím neloupané mandle nechám je spařit, sloupnu je ze slupek a pak je dám na chvíli na pánev na olivový olej. Ke konci je jen posolím.
Přidané ingredience: olivový olej

02. 03. 2013, 09:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrá pochúťka

18. 10. 2017, 20:34

Přidat komentář
Thumb
nejdříve nechám mandle máčet v horké vodě asi půl hodiny, aby šly lehce vyloupnout a pak je opražím na vepřovém sádle a nakonec osolím, nesmí se pražit moc dlouho, jinak zhořknou, takže jen do růžova a je to bomba!

mirka 04. 03. 2011, 21:39

Sonia005
Ano, taky je vařím ve vodě. A nesmrdí potom po sádle?

Sonia005 05. 03. 2011, 10:21

Facebook komentáře