Pražené domácí mandle

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
5min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

2120 kalorií
0.0g cukrů
240.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou lžící do připravené misky, kde na dno vložíme ubrousek, aby vsákla mastnota a posolíme dle vlastní chuti.

Tip k receptu

Mandle si můžeme i sami doma oloupat, stačí je chvíli povařit ve vodě. Mandle vytahujeme jakmile začnou zlátnout, po vytáhnutí ještě ztmavnou.

přidejte na:
Sonia005

16. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Děláváme vždy na Vánoce a na Silvestra :) Necháme je chvíli máčet v teplé vodě, aby šly snáz sloupnout.

20. 10. 2012, 00:35

maruskaji
Já je dělávám na pánvi. Koupím neloupané mandle nechám je spařit, sloupnu je ze slupek a pak je dám na chvíli na pánev na olivový olej. Ke konci je jen posolím.
Přidané ingredience: olivový olej

02. 03. 2013, 09:40

Chybí obrázek
velmi dobrá pochúťka

18. 10. 2017, 20:34

Chybí obrázek
mandle dobré

12. 04. 2018, 10:44

Přidat komentář
Chybí obrázek
nejdříve nechám mandle máčet v horké vodě asi půl hodiny, aby šly lehce vyloupnout a pak je opražím na vepřovém sádle a nakonec osolím, nesmí se pražit moc dlouho, jinak zhořknou, takže jen do růžova a je to bomba!

mirka 04. 03. 2011, 21:39

Sonia005
Ano, taky je vařím ve vodě. A nesmrdí potom po sádle?

Sonia005 05. 03. 2011, 10:21

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.