Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pražené domácí mandle

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 5min
Celkový čas: 20min , porce

2120 kalorií, 0.0g cukrů, 240.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou lžící do připravené misky, kde na dno vložíme ubrousek, aby vsákla mastnota a posolíme dle vlastní chuti.

Bulb Tip k receptu

Mandle si můžeme i sami doma oloupat, stačí je chvíli povařit ve vodě. Mandle vytahujeme jakmile začnou zlátnout, po vytáhnutí ještě ztmavnou.

Sonia005

16. 02. 2011, Recept navštíven: 3104x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pražené domácí mandle

Pražené domácí mandle

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou l...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pražené domácí mandle Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme vždy na Vánoce a na Silvestra :) Necháme je chvíli máčet v teplé vodě, aby šly snáz sloupnout.

20. 10. 2012, 00:35

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já je dělávám na pánvi. Koupím neloupané mandle nechám je spařit, sloupnu je ze slupek a pak je dám na chvíli na pánev na olivový olej. Ke konci je jen posolím.
Přidané ingredience: olivový olej

02. 03. 2013, 09:40

Přidat komentář
Thumb
nejdříve nechám mandle máčet v horké vodě asi půl hodiny, aby šly lehce vyloupnout a pak je opražím na vepřovém sádle a nakonec osolím, nesmí se pražit moc dlouho, jinak zhořknou, takže jen do růžova a je to bomba!

mirka 04. 03. 2011, 21:39

Sonia005
Ano, taky je vařím ve vodě. A nesmrdí potom po sádle?

Sonia005 05. 03. 2011, 10:21

Facebook komentáře