Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rajčatová marmeláda s rumem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2893 kalorií 60.0g cukrů 0.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum.
Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85°C.

Bulb Tip k receptu

Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkové cukry, nebo lusk.


Přidat na Pinterest
JanaB

12. 08. 2011, Recept navštíven: 3555x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera to byt dobré

14. 01. 2017, 19:20

Přidat komentář

Facebook komentáře