Rajčatová marmeláda s rumem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2893
kalorií
60.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum.
Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85°C.
Tip k receptu
Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkové cukry, nebo lusk.
JanaB12. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.