Fritované sardinky s domácí majonézou alioli
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
10min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
860
kalorií
0.0g
cukrů
93.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Sardinky se očistí tak, že se nejprve odstraní hlava a vyjmou vnitřnosti, pomocí palce vytlačíte zbytek vnitřnosti a zároveň rozevřete tlakem na páteř sardinku do tvaru motýlku, vyjme se páteř a sardinky se opláchnou. Ryba se posolí a obalí v mouce. Následně se krátce frituje při vysoké teplotě.
Majonéza: do úzké nádoby na mixování (která se prodává k tyčovým mixérům) nalejeme na dno plnotučné mléko, osolíme dle chuti a přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku. Začneme přilévat slunečnicový olej a mixujeme při nízkých otáčkách až do zhoustnutí. Dochutíme, popř. přidáme bylinky dle chuti, nebo vmícháme extra panenský olivový olej.
Šéfredaktor24. 09. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.