Slávky na víně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
12min
Celkový čas
32min
Porce
Nutriční hodnoty
142
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Čerstvé slávky očistíme kartáčkem. Použijeme jen zavřené! Na wok pánev přidáme olivový olej a česnek. Krátce orestujeme, přidáme mořskou sůl, pepř, lžičku kopru, slávky, podlijeme 300 ml kvalitním bílým vínem. Dusíme zvolna pod pokličkou cca 5 minut. Odkryjeme a lehce nadhodíme, aby se slávky otočily, ale nerozbily . Přidáme 50 ml zbylého vína a necháme ještě 5-6 minut dojít tak, aby se slávky otevřely. Hotové slávky pokapeme limetkovou a citronovou šťávou. Protřepeme v pánvi a servírujeme s pečivem.
Marsylie02. 07. 2013
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.