Slávky na víně

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
12min

Celkový čas

32min

Porce


Nutriční hodnoty

142 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Čerstvé slávky očistíme kartáčkem. Použijeme jen zavřené! Na wok pánev přidáme olivový olej a česnek. Krátce orestujeme, přidáme mořskou sůl, pepř, lžičku kopru, slávky, podlijeme 300 ml kvalitním bílým vínem. Dusíme zvolna pod pokličkou cca 5 minut. Odkryjeme a lehce nadhodíme, aby se slávky otočily, ale nerozbily . Přidáme 50 ml zbylého vína a necháme ještě 5-6 minut dojít tak, aby se slávky otevřely. Hotové slávky pokapeme limetkovou a citronovou šťávou. Protřepeme v pánvi a servírujeme s pečivem.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
viem si predstavit tu chuť

20. 10. 2015, 15:05

Chybí obrázek
este som slávky nechutnala

31. 10. 2015, 17:06

Chybí obrázek
vyskúšam

31. 10. 2015, 17:18

Chybí obrázek
budem to skúšať

24. 12. 2015, 20:38

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.