Bifteky na víně se žampióny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme.
Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a žampiony na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bifteky a po každé straně opečeme asi 5 minut. Vyndáme na teplý talíř.
Na pánev po biftecích přidáme máslo, pokrájenou cibuli a žampiony, přidáme sůl a osmažíme.
Pak vlijeme víno, trochu vody a vaříme až šťáva zhoustne.
Bifteky osolíme, opepříme a přelijeme směsí z pánve a ihned podáváme.
Tip k receptu
Vhodná je zeleninová obloha a červené víno.
Roxana01. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 17. 03. 2016, 11:33

katka16031 06. 05. 2016, 09:45

palino 27. 05. 2016, 18:00

hanka 05. 03. 2017, 14:25

Svetlana 25. 05. 2017, 15:24

dušanka 07. 06. 2019, 20:20