Bifteky na víně se žampióny
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2252
kalorií
0.0g
cukrů
53.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme.
Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a žampiony na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bifteky a po každé straně opečeme asi 5 minut. Vyndáme na teplý talíř.
Na pánev po biftecích přidáme máslo, pokrájenou cibuli a žampiony, přidáme sůl a osmažíme.
Pak vlijeme víno, trochu vody a vaříme až šťáva zhoustne.
Bifteky osolíme, opepříme a přelijeme směsí z pánve a ihned podáváme.
Tip k receptu
Vhodná je zeleninová obloha a červené víno.
Roxana01. 02. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.