Chybí obrázek

Srnčí kýta na víně se žampióny

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

1dní 3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1868 kalorií
0.0g cukrů
69.0g tuků
136.0g bílkovin


Příprava

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom zeleninu posypeme lžící cukru a necháme ji lehce zkaramelizovat. Podlijeme trochou vývaru a vínem, odmícháme ode dna, kýtu poklademe plátky slaniny, přidáme oloupané přepůlené žampióny a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud není maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, podléváme vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a nakrájíme přes vlákno na plátky.

přidejte na:

15. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
super jedlo takto pripravene

25. 03. 2016, 20:07

Chybí obrázek
super recept

21. 09. 2016, 15:55

Chybí obrázek
velmi chutne

13. 10. 2016, 20:04

Chybí obrázek
chuťovo skvelý recept

26. 02. 2019, 21:26

Chybí obrázek
výborný recept

15. 03. 2019, 21:22

Přidat komentář
Chybí obrázek
Fajn recept. Dávam do kuchárky. Snaď toho jalovca je priveľa.Ďakujem Jozef

Jozef 16. 07. 2010, 12:18

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.