Srnčí kýta na víně se žampióny
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
1dní 3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1868
kalorií
0.0g
cukrů
69.0g
tuků
136.0g
bílkovin
Příprava
Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom zeleninu posypeme lžící cukru a necháme ji lehce zkaramelizovat. Podlijeme trochou vývaru a vínem, odmícháme ode dna, kýtu poklademe plátky slaniny, přidáme oloupané přepůlené žampióny a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud není maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, podléváme vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a nakrájíme přes vlákno na plátky.
15. 07. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.