Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí kýta na víně se žampióny

Srnčí kýta na víně se žampióny

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 1dní 3h 30min
Nutriční hodnoty
1868 kalorií 0.0g cukrů 69.0g tuků 136.0g bílkovin

Příprava

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom zeleninu posypeme lžící cukru a necháme ji lehce zkaramelizovat. Podlijeme trochou vývaru a vínem, odmícháme ode dna, kýtu poklademe plátky slaniny, přidáme oloupané přepůlené žampióny a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud není maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, podléváme vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a nakrájíme přes vlákno na plátky.


15. 07. 2010, Recept navštíven: 3349x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super jedlo takto pripravene

25. 03. 2016, 20:07

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super recept

21. 09. 2016, 15:55

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

13. 10. 2016, 20:04

Přidat komentář
Jozef
Fajn recept. Dávam do kuchárky. Snaď toho jalovca je priveľa.Ďakujem Jozef

Jozef 16. 07. 2010, 12:18

Facebook komentáře