Chybějící obrázek

Srnčí kýta na víně se žampióny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

1dní 3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1868 kalorií
0.0g cukrů
69.0g tuků
136.0g bílkovin


Příprava

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom zeleninu posypeme lžící cukru a necháme ji lehce zkaramelizovat. Podlijeme trochou vývaru a vínem, odmícháme ode dna, kýtu poklademe plátky slaniny, přidáme oloupané přepůlené žampióny a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud není maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, podléváme vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a nakrájíme přes vlákno na plátky.

přidejte na:

15. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super jedlo takto pripravene
palino 25. 03. 2016, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super recept
hanka 21. 09. 2016, 17:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutne
Svetlana 13. 10. 2016, 22:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo skvelý recept
dušanka 26. 02. 2019, 22:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept
majka 15. 03. 2019, 22:22