Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Těstoviny vařené

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 20min
Nutriční hodnoty
1200 kalorií 9.0g cukrů 18.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby. Přidáme lžíci oleje, aby se neslepovaly, a vaříme 15 – 20 minut, podle druhu těstovin. Těstoviny ochutnáme, zda jsou dostatečné povařené. Pokud těstoviny převaříme, ztrácí tvar a křehkost. Scezené těstoviny propláchneme studenou vodou, tím se vyplaví část škrobu. Okapeme a podáváme.

Bulb Tip k receptu

Nepodáváme-li těstoviny ihned, můžeme je nechat v horké vodě, aby zůstaly teplé.
Těstoviny se všeobecně hodí jako příloha k masu např. s přírodní šťávou, rajčatovou omáčkou atd.
Na talíři je můžeme ozdobit čerstvými nebo i sušenými bylinkami.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

05. 04. 2009, Recept navštíven: 3162x


Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star
To snad ne,copak někdo neumí uvařit těstoviny? Když už, dají se tam přidat alespoň nějaké přísady, kari či jiná koření, bylinky, je jich dnes všude jako máku.
Přidané ingredience: různé koření

22. 01. 2013, 19:20

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Klasická příprava těstovin.
Přidané ingredience: Občas přidám nějakou ingredienci většinou kvůli barevnosti

08. 02. 2013, 20:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený postup a recept na cestoviny, nic nove

06. 04. 2016, 09:17

Přidat komentář

Facebook komentáře