Těstoviny vařené
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
1200
kalorií
9.0g
cukrů
18.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby. Přidáme lžíci oleje, aby se neslepovaly, a vaříme 15 – 20 minut, podle druhu těstovin. Těstoviny ochutnáme, zda jsou dostatečné povařené. Pokud těstoviny převaříme, ztrácí tvar a křehkost. Scezené těstoviny propláchneme studenou vodou, tím se vyplaví část škrobu. Okapeme a podáváme.
Tip k receptu
Nepodáváme-li těstoviny ihned, můžeme je nechat v horké vodě, aby zůstaly teplé.
Těstoviny se všeobecně hodí jako příloha k masu např. s přírodní šťávou, rajčatovou omáčkou atd.
Na talíři je můžeme ozdobit čerstvými nebo i sušenými bylinkami.
05. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: různé koření
Dessyna 22. 01. 2013, 20:20
Přidané ingredience: Občas přidám nějakou ingredienci většinou kvůli barevnosti
maruskaji 08. 02. 2013, 21:22
© 2024, Railsformers s.r.o.