Tvarohové suflé s malinovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do světlé pěny, pak přišleháme tvaroh. Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové směsi.
Hmotu rozdělíme do malých formiček, které jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Formičky naskládáme do hlubšího plechu, kolem nalijeme vodu asi 1 cm vysoko. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut.
Zatímco se suflé peče, připravíme malinovou omáčku: Ze 3 lžic krupicového cukru umícháme karamel, nalijeme na něj 100 ml červeného vína a chvíli povaříme, až tekutina začne houstnout. Pak přisypeme maliny a necháme je krátce povařit. Hotovou omáčku můžeme nechat i se semínky nebo propasírovat přes cedník, aby byla hladká bez semínek. Teplé suflé podáváme s malinovou omáčkou.
Tip k receptu
Suflé během pečení hodně vyskočí, ale po vyndání z trouby ihned klesne, na chuti mu to rozhodně neubírá :o).
Angel 66607. 07. 2011