Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarohové suflé s malinovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
136 kalorií 9.0g cukrů 2.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do světlé pěny, pak přišleháme tvaroh.
Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové směsi.
Hmotu rozdělíme do malých formiček, které jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
Formičky naskládáme do hlubšího plechu, kolem nalijeme vodu asi 1 cm vysoko. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut.
Zatímco se suflé peče, připravíme malinovou omáčku:
Ze 3 lžic krupicového cukru umícháme karamel, nalijeme na něj 100 ml červeného vína a chvíli povaříme, až tekutina začne houstnout. Pak přisypeme maliny a necháme je krátce povařit.
Hotovou omáčku můžeme nechat i se semínky nebo propasírovat přes cedník, aby byla hladká bez semínek.
Teplé suflé podáváme s malinovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Suflé během pečení hodně vyskočí, ale po vyndání z trouby ihned klesne, na chuti mu to rozhodně neubírá :o).


Přidat na Pinterest
Angel 666

06. 07. 2011, Recept navštíven: 3695x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře