Zavařená lilková pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
212
kalorií
4.0g
cukrů
14.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Lilky omyjeme, propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 20 minut.
Během pečení několikrát obrátíme. Necháme vychladnout.
Mezitím spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Vychladlé lilky oloupeme a vybereme z nich semínka (pokud je mají). Dužinu spolu s rajčaty vložíme do mixéru a rozmixujeme. Ochutíme olejem a česnekem.
Vkládáme do předem vypařených sklenic (podle velikosti nám budou stačit 2-4), zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.
Tip k receptu
Můžeme mazat na čerstvé pečivo nebo i na topinky.
notburga28. 09. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.