Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
1272 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 18.0g bílkovin

Příprava

Rýži propereme nejdřív v teplé a poté ve studené vodě. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmahneme jí dozlatova a přidáme koření dle chuti (červenou papriku, kari, majoránku, koření na špagety....), krátce orestujeme a přidáme rýži. Lehce osmahneme a zalijeme vodou. Po uvaření necháme chvíli odstát a nakrájíme si barevné papriky na drobné kostičky, z kukuřice slijeme vodu. Zeleninu zamícháme do hotové rýže a je hotovo. Můžeme posypat sýrem a jíst jako rizoto, nebo rýži použít jako přílohu k masu (k játrům, rybě...).

Bulb Tip k receptu

Dávám koření podle toho, k čemu rýži budu jíst. K játrům se hodí červená paprika a trocha chilli, k samotnému jídlu koření na špagety nebo kari. Experimentujte a vyzkoušejte si variantu, která vám bude nejvíc chutnat:-)


Justýna Wimmerová

22. 09. 2010, Recept navštíven: 1738x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře