Zeleninová rýže
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1272
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
Rýži propereme nejdřív v teplé a poté ve studené vodě. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmahneme jí dozlatova a přidáme koření dle chuti (červenou papriku, kari, majoránku, koření na špagety....), krátce orestujeme a přidáme rýži. Lehce osmahneme a zalijeme vodou. Po uvaření necháme chvíli odstát a nakrájíme si barevné papriky na drobné kostičky, z kukuřice slijeme vodu. Zeleninu zamícháme do hotové rýže a je hotovo. Můžeme posypat sýrem a jíst jako rizoto, nebo rýži použít jako přílohu k masu (k játrům, rybě...).
Tip k receptu
Dávám koření podle toho, k čemu rýži budu jíst. K játrům se hodí červená paprika a trocha chilli, k samotnému jídlu koření na špagety nebo kari. Experimentujte a vyzkoušejte si variantu, která vám bude nejvíc chutnat:-)
Justýna Wimmerová22. 09. 2010
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.