Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zeleninové lečo na zavaření

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
907 kalorií 70.0g cukrů 45.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě chvíli podusíme. Ještě horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85 stupních.
Z takto připraveného leča můžeme kdykoliv připravit chutné lečo s vejci a klobásou tak, že na oleji osmahneme cibulku, přidáme lečo, prohřejeme a zahustíme vejci a dle chuti můžeme přidat i nakrájenou klobásu.


Přidat na Pinterest
jessynka

26. 04. 2010, Recept navštíven: 81036x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika recept na lečo

17. 08. 2016, 20:35

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím velmi podobne lečo a je vyborné

31. 01. 2017, 11:49

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lečo je chuťovo dobre

14. 02. 2017, 20:02

Přidat komentář
Thumb
Zajímalo by me jak dlouho toto zavarene leco neotevrene vydrzi?

Lada 06. 04. 2014, 17:40

Thumb
Já ho mám ve sklepě už 2 roky a je pořád dobré...

Martina 13. 08. 2014, 11:00

Facebook komentáře