Zeleninové lečo na zavaření

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

907 kalorií
70.0g cukrů
45.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě chvíli podusíme. Ještě horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85 stupních.
Z takto připraveného leča můžeme kdykoliv připravit chutné lečo s vejci a klobásou tak, že na oleji osmahneme cibulku, přidáme lečo, prohřejeme a zahustíme vejci a dle chuti můžeme přidat i nakrájenou klobásu.

přidejte na:
jessynka

26. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
klasika recept na lečo

17. 08. 2016, 20:35

katka16031
robím velmi podobne lečo a je vyborné

31. 01. 2017, 11:49

Svetlana
lečo je chuťovo dobre

14. 02. 2017, 20:02

majka
recept na lečo fajn

23. 07. 2018, 20:48

Přidat komentář
Zajímalo by me jak dlouho toto zavarene leco neotevrene vydrzi?

Lada 06. 04. 2014, 17:40

Já ho mám ve sklepě už 2 roky a je pořád dobré...

Martina 13. 08. 2014, 11:00

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.