Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Blesková roládka

Blesková roládka
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 25min , porce

656 kalorií, 1.0g cukrů, 30.0g tuků, 35.0g bílkovin

Příprava

Uděláme si piškot - žloutky utřeme s cukrem, postupně přimícháme mouku a nakonec pomaličku a opatrně přidáme ušlehaný sníh z bílků. Do sněhu přidávám špetičku soli. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v mírně rozehřáté troubě do růžova cca 10-15 minut. Po upečení si dáme na těsto útěrku a zarolujeme roládu - když je roláda vlažná opatrně odrolojume a sundáme jak pečící papír tak útěrku. Natřeme krémem, který jsme připravili dle návodu na obalu a ještě posypeme kakaem - udělá to na řezu pěkný efekt. Zarolujeme a ještě potřeme krémem na vrchu roládky a posypeme kakaem. Vychladíme.

linkinkatka

20. 11. 2009, Recept navštíven: 1425x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Blesková roládka

Blesková roládka

Uděláme si piškot - žloutky utřeme s cukrem, postupně přimícháme mouku a nakonec pomaličku a opatrně přidám...

Zobrazit všechny podobné recepty k Blesková roládka Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Když čekáme na mírné schládnutí upečené rolády, je dobré plech s ní zakrýt vlhkou utěrkou - roláda pak půjde lépe rolovat.

Ajaja 31. 01. 2010, 17:22

Facebook komentáře