
Bleskové kokosové cukrovíčko
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
15min
Celkový čas
2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
990
kalorií
58.0g
cukrů
18.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kokosovou moučku a cukr dobře promícháme. Přidáme rum a poté postupně přiléváme salko a ihned zapracováváme. Když těsto začne tuhnout, přemístíme ho na vál a tady vypracujeme v kompaktní hmotu.
Z hmoty tvarujeme malé válečky, které skládáme na plech potažený pečícím papírem.
Uložíme je do lednice a necháme tuhnout. Poté je ozdobíme čokoládovou polevou a opět necháme ztuhnout. Můžeme podávat ke kávě, ale i jako slavnostní cukroví.
Tip k receptu
Polovinu kokosu můžeme nahradit mletými lískovými ořechy nebo mandlemi.
V lednici vydrží toto cukroví asi týden. Mrazit se nedá.
12. 02. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziKomentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
Hloušková 12. 02. 2011, 11:08
slavuska 22. 12. 2012, 22:27