Borůvková bábovka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1656 kalorií
1.0g cukrů
39.0g tuků
54.0g bílkovin


Příprava

Žloutky, cukr, rum a šťávu z pomeranče utřeme do husté pěny. Přidáme pomerančovou kůru, 9 lžic mouky a sůl. Do hladkého těsta zlehka vmícháme tuhý sníh a borůvky, které jsme promíchali s 1 lžící mouky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřátí troubě asi 20 až 25 minut. Po vychladnutí ji pocukrujeme nebo polijeme polevou.

přidejte na:
Hloušková

27. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Bábovky miluju a s borůvkami chutnají skvěle.

Lucie 28. 09. 2012, 20:07

maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Bábovky s lesními plody dělávám moc ráda. Občas přidávám i lesní jahůdky nebo lesní maliny. Jinak používám vanilkový cukr.
Přidané ingredience: Vanilkový cukr

maruskaji 03. 03. 2013, 13:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
babovka je výborná chutná

dušanka 03. 05. 2016, 19:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrá bábovka

hanka 31. 05. 2016, 13:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
boruvkova babovka je skvelá

palino 01. 02. 2017, 11:08

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Moc se mi na ní Zbíhají sliny díky Všem za tu fotku Užiju si její chuť.

Dominik 14. 03. 2018, 16:06