Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborový knedlík s cuketou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
174 kalorií 5.0g cukrů 6.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmícháme v ní vejce a přisypeme suchou směs na knedlíky. Rychle vařečkou promícháme a necháme těsto 15 minut odpočinout. Dáme vařit dostatečné množství vody. Těsto přendáme na pracovní plochu a můžeme, ale nemusíme zpracovat ještě trochu rukou. Vyválíme šišku, kterou rozkrájíme na 5 - 6 dílů. Převálením upravíme na knedlíkový tvar. Na stůl dáme nepatrně hrubé mouky a knedlíky na ní jen převálíme. Vkládáme je do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedneme ode dna a více nemícháme. Po 15 minutách knedlíky vyplavou, počkáme ještě 2 minuty a knedlíky vyjmeme z vody. Horké je nakrájíme nití, studené nožem.
Knedlík podáváme se zelím a pečeným masem, ke gulášům, nebo jako knedlík s vejcem.


Přidat na Pinterest
JanaB

08. 01. 2012, Recept navštíven: 1876x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
cuketový knedlík určite vyskúšam

16. 04. 2016, 17:55

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam, je to rýchle a možno aj dobre

15. 11. 2016, 14:29

Přidat komentář
Jozef
Určite vyskúšam ale počkám na novu úrodu cuket.Ďakujem. Jozef.

Jozef 08. 01. 2012, 10:39

Roxana
Jj, teď se cukety shání špatně. Pamatuju doby, že jsem nevěděla co s nimi, známí už je nechtěli a tady mi nerostou. No a ceny - to tedy zírám, já to měla jako plevel!

Roxana 08. 01. 2012, 19:33

Facebook komentáře