Bramborový knedlík s cuketou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmícháme v ní vejce a přisypeme suchou směs na knedlíky. Rychle vařečkou promícháme a necháme těsto 15 minut odpočinout. Dáme vařit dostatečné množství vody. Těsto přendáme na pracovní plochu a můžeme, ale nemusíme zpracovat ještě trochu rukou. Vyválíme šišku, kterou rozkrájíme na 5 - 6 dílů. Převálením upravíme na knedlíkový tvar. Na stůl dáme nepatrně hrubé mouky a knedlíky na ní jen převálíme. Vkládáme je do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedneme ode dna a více nemícháme. Po 15 minutách knedlíky vyplavou, počkáme ještě 2 minuty a knedlíky vyjmeme z vody. Horké je nakrájíme nití, studené nožem.
Knedlík podáváme se zelím a pečeným masem, ke gulášům, nebo jako knedlík s vejcem.
08. 01. 2012