Bramborový nákyp s hruškami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

520 kalorií
0.0g cukrů
8.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pokrájenými hruškami. Poté svaříme mléko a vmícháme jíšku, až se hezky rozpustí a necháme minutku vařit. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme na kostičky pokrájenou gorgonzolu a necháme jí rozpustit. Stále mícháme. Takto připravenou omáčkou přelijeme hrušky a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 200°C.

přidejte na:
Evík

25. 06. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

katka16031 28. 12. 2015, 18:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept

majka 28. 12. 2015, 18:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zemiakový šalát dobrý

palino 18. 09. 2019, 10:31

Přidat komentář