Bramborový nákyp s hruškami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
520
kalorií
0.0g
cukrů
8.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pokrájenými hruškami. Poté svaříme mléko a vmícháme jíšku, až se hezky rozpustí a necháme minutku vařit. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme na kostičky pokrájenou gorgonzolu a necháme jí rozpustit. Stále mícháme. Takto připravenou omáčkou přelijeme hrušky a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 200°C.
25. 06. 2013
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.