Brambory na víně
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2706
kalorií
1.0g
cukrů
253.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Syrové brambory oloupeme, zalijeme vínem-nejlépe nějakým sušším, osolíme a uvaříme doměkka. Poté brambory necháme vychladnout a pokrájíme na silnější plátky. V míse ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, zašleháme do něj 4 žloutky, až vznikne takové pěnové těsto.
V pánvi rozehřejeme olej a v něm smažíme plátky brambor, které jsme před tím namočili v pěnovém těstě.
Necháme okapat od oleje a podáváme.
17. 09. 2012
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.