Brambory na kyselo
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
624
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do tlakového hrnce, přidáme vodu, sůl, bobkový list a nové koření. Hrnec uzavřeme a vaříme 15 minut. Z brambor vyndáme koření a poté je rozmačkáme i s vodou. Ve smetaně rozmícháme mouku a brambory zahustíme. Provaříme, dosolíme a odstavíme. Odstavené brambory dochutíme octem.
Brambory na kyselo podáváme s opečenou anglickou slaninou, uzeninou, nebo volským okem.
JanaB18. 07. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.