Broskve s mandlovou pěnou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
431
kalorií
3.0g
cukrů
32.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví.
Vložíme do trouby a při 180°C zapečeme, až sníh navrchu lehce zhnědne.
Podáváme horké jako rychlý lehký dezert po obědě.
Tip k receptu
V létě kompot můžeme nahradit čerstvými broskvemi, které na okamžik vložíme do vařící vody a pak lehce sloupneme slupku.
Angel 66608. 01. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.