Broskve s mandlovou pěnou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

431 kalorií
3.0g cukrů
32.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví.
Vložíme do trouby a při 180°C zapečeme, až sníh navrchu lehce zhnědne.
Podáváme horké jako rychlý lehký dezert po obědě.

Tip k receptu

V létě kompot můžeme nahradit čerstvými broskvemi, které na okamžik vložíme do vařící vody a pak lehce sloupneme slupku.

přidejte na:
Chybí obrázek

08. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybí obrázek
Tak to vypada skvele. I recept je moc dobre vyhotoven. Moc ti za nej dekuji.

Robin 10. 01. 2011, 15:32

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.