Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Červený rybíz á la brusinky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 35min
Nutriční hodnoty
750 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.
Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.
Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poměrně pak zahoustne.
Uložíme v chladnu a temnu.
Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.

Bulb Tip k receptu

Recept mám asi od r. 2004 od kamarádky, která ho přinesla recept a ochutnávku na babinec do restaurace, kde jsme měly sraz. Málem nám kvůli tomu vyhodili ven. Pak jsem ho ztratila a našla až teď. Bohužel někde už je po rybízu, já to ještě stihla. Je to opravdu dobrá náhrada brusinek k svíčkové omáčce. Hřebíčkem nešetřím, mám vše radši pikantnější, ale radši se držím receptu, ne každý je stejný jako já.
Využití najde i při jiných příležitostech v kombinaci slanosladkých jídel.


Přidat na Pinterest
Roxana

31. 08. 2011, Recept navštíven: 20994x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bezvadná klasika. Kdysi jsem dělávala hodně. Jen jsem dávala půl na půl rum a Maraschino. Pak nám začlo růst v lese kousek od chalupy hodně brusinek tak chodívám na ně.
Přidané ingredience: Maraschino

02. 03. 2013, 09:49

Přidat komentář
Thumb
výborné za brusinky,děláme již léta.

jirka 18. 07. 2012, 11:48

Facebook komentáře