Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Červený rybíz á la brusinky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 35min , porce

750 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 10.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.
Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.
Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poměrně pak zahoustne.
Uložíme v chladnu a temnu.
Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.

Bulb Tip k receptu

Recept mám asi od r. 2004 od kamarádky, která ho přinesla recept a ochutnávku na babinec do restaurace, kde jsme měly sraz. Málem nám kvůli tomu vyhodili ven. Pak jsem ho ztratila a našla až teď. Bohužel někde už je po rybízu, já to ještě stihla. Je to opravdu dobrá náhrada brusinek k svíčkové omáčce. Hřebíčkem nešetřím, mám vše radši pikantnější, ale radši se držím receptu, ne každý je stejný jako já.
Využití najde i při jiných příležitostech v kombinaci slanosladkých jídel.

Roxana

31. 08. 2011, Recept navštíven: 16762x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Červený rybíz á la brusinky

Červený rybíz á la brusinky

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapa...

Zobrazit všechny podobné recepty k Červený rybíz á la brusinky Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bezvadná klasika. Kdysi jsem dělávala hodně. Jen jsem dávala půl na půl rum a Maraschino. Pak nám začlo růst v lese kousek od chalupy hodně brusinek tak chodívám na ně.
Přidané ingredience: Maraschino

02. 03. 2013, 09:49

Přidat komentář
Thumb
výborné za brusinky,děláme již léta.

jirka 18. 07. 2012, 11:48

Facebook komentáře