Červený rybíz á la brusinky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.
Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.
Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poměrně pak zahoustne.
Uložíme v chladnu a temnu.
Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.
Tip k receptu
Recept mám asi od r. 2004 od kamarádky, která ho přinesla recept a ochutnávku na babinec do restaurace, kde jsme měly sraz. Málem nám kvůli tomu vyhodili ven. Pak jsem ho ztratila a našla až teď. Bohužel někde už je po rybízu, já to ještě stihla. Je to opravdu dobrá náhrada brusinek k svíčkové omáčce. Hřebíčkem nešetřím, mám vše radši pikantnější, ale radši se držím receptu, ne každý je stejný jako já.
Využití najde i při jiných příležitostech v kombinaci slanosladkých jídel.
31. 08. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Maraschino
maruskaji 02. 03. 2013, 10:49