Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chuť vyhlášené francouzské kuchyně u nás

5904_small

Každý milovník jídla a gastronomie zatoužil minimálně jednou za život udělat po Francii „Tour de restaurant". Francouzská kuchyně je jednou z nejvyhlášenějších a nejvyhledávanějších ve světě. Co láká gurmány celé planety na „Cuisine  française"? Je to tradiční odlišnost v kombinaci ingrediencí, nebo vysoká úroveň stolování či vyhlášený apetit francouzských jazýčků?

Přibližme si, alespoň na dálku francouzskou kuchyni a ochutnejme na snídani pravé francouzské croissanty, k obědu vydatné Bœuf bourgignon nebo o něco lehčí jehněčí na rozmarýnu. Milovníci polévek mohou vyzkoušet například polévku petit- marmite, která je svým složením podobná našim českým vývarům.

Jako dezert vám doporučujeme tradiční mousse au chocolat s velmi jednoduchou přípravou nebo její pečenou obdobu, tarte au chocolat, jenž je svou chutí podobný anglosaskému receptu na tzv. brownies. Máte-li ovšem chuť na něco ovocnějšího, vyzkoušejte tarte aux pommes, lehký jablečný koláč s karamelem nebo kaki s mascarpone. Co by to ale byla za ochutnávka bez receptu na typicky francouzskou specialitu, „crêpes", palačinek.

Doufáme, že jsme alespoň trošičku navnadili vaše chuťové buňky a přejeme „Bon apetit"!

Fotogalerie

Šéfredaktor

11. 09. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Nu, pokud jde o francouzskou kuchyni, jsem milovník jednoduchosti, takže v duchu jejích tradic mi postačí bagetka, dobrý sýr a dobré červené....

Ajaja 01. 01. 2010, 19:52

Facebook komentáře