
Croissanty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si kvásek z droždí, 100 ml vlažného mléka a trochy cukru. Po vzejití jej vlejeme do prosáté mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce a vlažnou vodu. Zpracujeme v polotuhé těsto, můžeme přidat mléko. Těsto vyválíme na tenký plát, poklademe plátky másla. Zapracujeme překládáním zleva doprava a zprava doleva. Necháme odpočinout cca 10 minut. Poté opět vyválíme na plát. Nakrájíme si čtverce, z nich obdélníky takové velikosti, jak velké croissanty chceme mít. Rohy stočíme.Croissanty necháme pod utěrkou ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 15 minut v předehřáté troubě na 180-200 stupňů.
Tip k receptu
Croissanty můžeme naplnit nutelou.
Zuzana Mellenová11. 04. 2009
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 22. 10. 2015, 10:41

Svetlana 05. 11. 2015, 12:49

dušanka 29. 01. 2016, 11:51

hanka 02. 02. 2016, 10:57

katka16031 25. 10. 2016, 10:18

palino 26. 02. 2017, 13:25
svetlana 12. 12. 2009, 15:28
Ajaja 01. 01. 2010, 19:54
veerac 23. 02. 2010, 18:05
Ajaja 23. 02. 2010, 18:12
veerac 23. 02. 2010, 18:20
Ajaja 24. 02. 2010, 17:01
veerac 25. 02. 2010, 11:21
Ajaja 26. 02. 2010, 16:53
veerac 27. 02. 2010, 19:32
Ajaja 28. 02. 2010, 16:48
veerac 01. 03. 2010, 19:50
Ajaja 01. 03. 2010, 21:09
Ajaja 01. 03. 2010, 21:11
veerac 02. 03. 2010, 10:20
veerac 02. 03. 2010, 10:21
Ajaja 02. 03. 2010, 16:48
veerac 02. 03. 2010, 17:29
Ajaja 02. 03. 2010, 19:20
veerac 03. 03. 2010, 21:23
Ajaja 04. 03. 2010, 16:41
veerac 04. 03. 2010, 19:07
Ajaja 05. 03. 2010, 17:11
veerac 05. 03. 2010, 17:40
Ajaja 07. 03. 2010, 11:22
veerac 07. 03. 2010, 16:59
Ajaja 07. 03. 2010, 19:37
veerac 08. 03. 2010, 19:19
Ajaja 09. 03. 2010, 04:52
veerac 09. 03. 2010, 10:05
Ajaja 09. 03. 2010, 20:18
veerac 10. 03. 2010, 08:54
Ajaja 27. 03. 2010, 16:21