Léto s sebou přineslo kromě tepla, pohody a prázdnin, také hojnou úrodu ovoce a zeleniny. Mnohdy si nevíme rady, co s ní, tak sedíme u internetu a hledáme recepty, jak by se dala využít, aby nepřišla vniveč. Jedním z druhů zeleniny, které je poměrně dost a narůstá až do gigantických rozměrů, je cuketa.
Většina lidí si ji představí smaženou v trojobalu, což není ale její jediné využití. Cuketa má, na rozdíl od jiných druhů zeleniny, velmi široké použití. Můžete z ní upéci buchtu, která může být chutným moučníkem k odpolední kávě, nebo ji využít k přípravě karbanátků, či s ní obohatit obyčejné bramboráky. Chceme-li, aby převažovala jemnější chuť cukety, zkusme se inspirovat receptem na cukeťáčky, jejichž chuť je trošičku jiná než u bramboráčků. V létě by možná někteří z nás dali spíše, než smaženým jídlům, přednost jiné úpravě cukety. Pokud rádi grilujeme, můžeme ji použít jako přílohu k pečené nebo grilované rybě . Netěžkým jídlem pro horké dny může být i moussaka, která se dá rovněž připravit bez masa a může tak být lehkým, ale vydatným jídlem i pro vegetariány.
Roxana 23. 12. 2009, 12:18
Ajaja 25. 12. 2009, 11:58
Roxana 25. 12. 2009, 18:23
tepito 14. 02. 2010, 07:50
Ajaja 14. 02. 2010, 18:03
tepito 14. 02. 2010, 19:48