Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dalamánky z brambor

Dalamánky z brambor

Obtížnost Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 2h 45min
Nutriční hodnoty
1840 kalorií 0.0g cukrů 5.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. K vlažnému mléku přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím nastrouháme brambory a vložíme je do misky společně s moukou, špetkou soli a zkynutým kváskem. Vypracujeme pečlivě těsto, které by mělo být tužší. Vše necháme kynout. Z těsta poté tvarujeme na pomoučeném vále jednotlivé bulky, které klademe na vymazaný plech a necháme je na něm ještě chvíli vykynout. Před pečením je potřeme vodou a posypeme kmínem a solí, popř. jinými semínky. Pečeme ve středně horké troubě cca 15 minut. Po pečení je klademe na dřevěné prkénko nebo do košíčku, aby na spodní straně nezvlhli.

Bulb Tip k receptu

Před pečením můžeme povrch dalamánku lehce naříznout nožem pro lepší vzhled. Chuť můžeme ozvláštnit tím, že dalamánky posypeme místo kmínu slunečnicovými semínky.


Martina Třetinová

18. 04. 2009, Recept navštíven: 3943x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře