Chybějící obrázek

Dalamánky z brambor

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 30min
Čas vaření
15min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

1840 kalorií
0.0g cukrů
5.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. K vlažnému mléku přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím nastrouháme brambory a vložíme je do misky společně s moukou, špetkou soli a zkynutým kváskem. Vypracujeme pečlivě těsto, které by mělo být tužší. Vše necháme kynout. Z těsta poté tvarujeme na pomoučeném vále jednotlivé bulky, které klademe na vymazaný plech a necháme je na něm ještě chvíli vykynout. Před pečením je potřeme vodou a posypeme kmínem a solí, popř. jinými semínky. Pečeme ve středně horké troubě cca 15 minut. Po pečení je klademe na dřevěné prkénko nebo do košíčku, aby na spodní straně nezvlhli.

Tip k receptu

Před pečením můžeme povrch dalamánku lehce naříznout nožem pro lepší vzhled. Chuť můžeme ozvláštnit tím, že dalamánky posypeme místo kmínu slunečnicovými semínky.

přidejte na:
Martina Třetinová

18. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář