Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí drůbeží bujón (vývar)

Domácí drůbeží bujón (vývar)

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
1146 kalorií 1.0g cukrů 60.0g tuků 140.0g bílkovin

Příprava

Vykuchané kuře bez kůže, rozpůlíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 2 hodiny. Poté přidáme čistou zeleninu a vaříme dál asi půl hodiny, až je kuřecí maso měkké. Maso z hrnce vyjmeme a můžeme použít k přípravě jiných pokrmů (např. rizoto). Vývar procedíme velmi jemným sítem a odstraníme tuk.

Bulb Tip k receptu

K očištěnému masu můžeme před vařením přidat i omytý žaludek, játra a další vnitřnosti.
Čistý vývar můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako základ do polévek a omáček.


Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 3226x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klsický recept

28. 10. 2015, 11:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
niet co pokazit na tomto vývare

09. 01. 2016, 14:25

Přidat komentář

Facebook komentáře