Domácí drůbeží bujón (vývar)
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1146
kalorií
1.0g
cukrů
60.0g
tuků
140.0g
bílkovin
Příprava
Vykuchané kuře bez kůže, rozpůlíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 2 hodiny. Poté přidáme čistou zeleninu a vaříme dál asi půl hodiny, až je kuřecí maso měkké. Maso z hrnce vyjmeme a můžeme použít k přípravě jiných pokrmů (např. rizoto). Vývar procedíme velmi jemným sítem a odstraníme tuk.
Tip k receptu
K očištěnému masu můžeme před vařením přidat i omytý žaludek, játra a další vnitřnosti.
Čistý vývar můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako základ do polévek a omáček.
31. 03. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.