Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí müsli

Domácí müsli

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 25min
Nutriční hodnoty
187 kalorií 10.0g cukrů 2.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašské, opět podle chuti můžeme přidat i mandle. Nebudeme sladit cukrem, ale pokud chcete sladší müsli můžete ochutit skořicí nebo skořicovým cukrem. Pokud chcete zdravější variantu přidáme 2-3 lžíce medu podle chuti. Smícháme, necháme vychladnout a jíme třeba samotné, večer u televize, nebo přidané do bílého jogurtu. Kdo by chtěl müsli jako z obchodu, je potřeba rozprostřít na plech, nejlépe na pečícím papíře a dát zapéct do vyhřáté trouby. Stačí když budeme péct na 170°C po dobu 15-20 minut. Po vytáhnutí z trouby promíchejte a nechte vychladnout. Určitě nenechávejte v troubě déle, i když se Vám bude zdát že je müsli nedopečené. Později, po vychladnutí Vám ztvrdne.


Petra Rolincová

01. 03. 2013, Recept navštíven: 1522x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

04. 02. 2016, 11:39

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre musli

09. 02. 2016, 10:58

Přidat komentář

Facebook komentáře