Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí taveňák

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 15min
Nutriční hodnoty
70 kalorií 0.0g cukrů 8.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jakékoliv chemie, naopak se zdravou jedlou sodou. Je tudíž vhodný i pro nejmenší děti (od roka)

Bulb Tip k receptu

Samozřejmě můžeme udělat i ochucený taveňák, stačí přidat nadrobounko nakrájenou šunku, bylinky, žampiony...jak je libo.


Přidat na Pinterest
slavuska

19. 02. 2013, Recept navštíven: 2658x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělala jsem to podle tohoto návodu a to tak, že po prve jsem to jenom zamíchala a dala do lednice. Po druhé jsem toto míchala asi deset minut a myslím si, že to mělo daleko lepší konzistenci.

19. 02. 2013, 12:12

Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobré, ale já přidala máslo .
Přidané ingredience: máslo

24. 02. 2013, 22:31

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiež som pridala maslo

10. 02. 2016, 11:18

Přidat komentář
Thumb
Tahle "polívka ze sekerky" mi ležela v hlavě tak dlouho, až jsem ji dneska vyzkoušel. Dobré to tedy rozhodně NENÍ, ale je třeba ocenit vtipný nápad, na němž je imitace založena, což je přibližná podobnost vjemu iontového chaosu na jazyku, jaký vyvolá přítomnost jedlé sody, s drážděním způsobeným tavicími solemi a chemikáliemi v "opravdovém" taveném sýru. Také změna konzistence po 15 minutách intenzívního propracování je těžko k uvěření. Zajímavé cvičení, spíš ze škatulky "mladý chemik" než "našim hospodyňkám" :-)

J.Jirasek 06. 03. 2013, 20:21

Facebook komentáře