Domácí taveňák

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
0min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

70 kalorií
0.0g cukrů
8.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jakékoliv chemie, naopak se zdravou jedlou sodou. Je tudíž vhodný i pro nejmenší děti (od roka)

Tip k receptu

Samozřejmě můžeme udělat i ochucený taveňák, stačí přidat nadrobounko nakrájenou šunku, bylinky, žampiony...jak je libo.

přidejte na:
slavuska

19. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Dělala jsem to podle tohoto návodu a to tak, že po prve jsem to jenom zamíchala a dala do lednice. Po druhé jsem toto míchala asi deset minut a myslím si, že to mělo daleko lepší konzistenci.

heladon 19. 02. 2013, 12:12

Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Dobré, ale já přidala máslo .
Přidané ingredience: máslo

Roxana 24. 02. 2013, 22:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tiež som pridala maslo

katka16031 10. 02. 2016, 11:18

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tahle "polívka ze sekerky" mi ležela v hlavě tak dlouho, až jsem ji dneska vyzkoušel. Dobré to tedy rozhodně NENÍ, ale je třeba ocenit vtipný nápad, na němž je imitace založena, což je přibližná podobnost vjemu iontového chaosu na jazyku, jaký vyvolá přítomnost jedlé sody, s drážděním způsobeným tavicími solemi a chemikáliemi v "opravdovém" taveném sýru. Také změna konzistence po 15 minutách intenzívního propracování je těžko k uvěření. Zajímavé cvičení, spíš ze škatulky "mladý chemik" než "našim hospodyňkám" :-)

J.Jirasek 06. 03. 2013, 20:21