Domácí taveňák
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
70
kalorií
0.0g
cukrů
8.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jakékoliv chemie, naopak se zdravou jedlou sodou. Je tudíž vhodný i pro nejmenší děti (od roka)
Tip k receptu
Samozřejmě můžeme udělat i ochucený taveňák, stačí přidat nadrobounko nakrájenou šunku, bylinky, žampiony...jak je libo.
slavuska19. 02. 2013
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziheladon 19. 02. 2013, 13:12
© 2024, Railsformers s.r.o.