Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí vepřové klobásy

Obtížnost Čas přípravy
1dní 8h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
6h 0min 1dní 14h 0min
Nutriční hodnoty
8220 kalorií 0.0g cukrů 90.0g tuků 630.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne.
Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění navlečeme vyprané střívko a znova necháme projít mlýnkem, tentokrát bez nože.
Začátek i konec střívka se zauzluje, mezi klobáskami se střívko jen zamotá, uzlíky se nedělají. Hotové klobásky necháme uschnout a pak zavěsíme do udírny, kde cca 5 - 6 hodin udíme teplým kouřem.

Bulb Tip k receptu

Chuť klobásek ovlivňujeme sami přidáním různých bylinek či koření, které máme rádi.
Také hrubost mletí, libovost nebo délku klobásky si určujeme dle vlastních představ.


Přidat na Pinterest
Vulpeja :-)

30. 11. 2010, Recept navštíven: 15155x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře