Domácí vepřové klobásy

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 8h 0min
Čas vaření
6h 0min

Celkový čas

1dní 14h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

8220 kalorií
0.0g cukrů
90.0g tuků
630.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne.
Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění navlečeme vyprané střívko a znova necháme projít mlýnkem, tentokrát bez nože.
Začátek i konec střívka se zauzluje, mezi klobáskami se střívko jen zamotá, uzlíky se nedělají. Hotové klobásky necháme uschnout a pak zavěsíme do udírny, kde cca 5 - 6 hodin udíme teplým kouřem.

Tip k receptu

Chuť klobásek ovlivňujeme sami přidáním různých bylinek či koření, které máme rádi.
Také hrubost mletí, libovost nebo délku klobásky si určujeme dle vlastních představ.

přidejte na:
Vulpeja :-)

30. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšané dobré klobásky

08. 04. 2018, 15:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.