Domácí vepřové klobásy
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 8h 0min
Čas vaření
6h 0min
Celkový čas
1dní 14h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
8220
kalorií
0.0g
cukrů
90.0g
tuků
630.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne.
Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění navlečeme vyprané střívko a znova necháme projít mlýnkem, tentokrát bez nože.
Začátek i konec střívka se zauzluje, mezi klobáskami se střívko jen zamotá, uzlíky se nedělají. Hotové klobásky necháme uschnout a pak zavěsíme do udírny, kde cca 5 - 6 hodin udíme teplým kouřem.
Tip k receptu
Chuť klobásek ovlivňujeme sami přidáním různých bylinek či koření, které máme rádi.
Také hrubost mletí, libovost nebo délku klobásky si určujeme dle vlastních představ.
30. 11. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.