Domácí vepřové klobásy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 8h 0min
Čas vaření
6h 0min

Celkový čas

1dní 14h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

8220 kalorií
0.0g cukrů
90.0g tuků
630.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne.
Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění navlečeme vyprané střívko a znova necháme projít mlýnkem, tentokrát bez nože.
Začátek i konec střívka se zauzluje, mezi klobáskami se střívko jen zamotá, uzlíky se nedělají. Hotové klobásky necháme uschnout a pak zavěsíme do udírny, kde cca 5 - 6 hodin udíme teplým kouřem.

Tip k receptu

Chuť klobásek ovlivňujeme sami přidáním různých bylinek či koření, které máme rádi.
Také hrubost mletí, libovost nebo délku klobásky si určujeme dle vlastních představ.

přidejte na:
Vulpeja :-)

30. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané dobré klobásky
majka 08. 04. 2018, 17:44