Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dušená jablka s křupavou náplní

Dušená jablka s křupavou náplní

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 45min
Nutriční hodnoty
240 kalorií 1.0g cukrů 22.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Omyjeme jabllka a oloupeme pouze horní poloviny. Vyřízneme jádřince. V dostatečně velkém hrnci uvedeme do varu víno, vložíme jablka a přikrytá poklicí 10 minut vaříme. Jablka se nesmí rozvařit.
Mazitím čokoládu nahrubo nasekáme, na pánvičce rozpálíme máslo a na středním plameni na něm opražíme plátky mandlí.
Jablka vyndáme na talířky a ještě horká je naplníme čokoládou. Víno, ve kterém se jablka vařila, necháme na prudkém plameni vyvařit na 1/2 původního množství, můžeme ochutit trochou cukru a nalijeme ho na jablka.
Posypeme plátky mandlí a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Bílé víno můžeme také nahradit jablečným moštem.


Alirtecka

02. 12. 2010, Recept navštíven: 1842x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá jablková pochuťka

16. 11. 2016, 11:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutné plnene jablka

15. 12. 2016, 19:33

Přidat komentář

Facebook komentáře