Dušená jablka s křupavou náplní
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
20min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
240
kalorií
1.0g
cukrů
22.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Omyjeme jabllka a oloupeme pouze horní poloviny. Vyřízneme jádřince. V dostatečně velkém hrnci uvedeme do varu víno, vložíme jablka a přikrytá poklicí 10 minut vaříme. Jablka se nesmí rozvařit.
Mazitím čokoládu nahrubo nasekáme, na pánvičce rozpálíme máslo a na středním plameni na něm opražíme plátky mandlí.
Jablka vyndáme na talířky a ještě horká je naplníme čokoládou. Víno, ve kterém se jablka vařila, necháme na prudkém plameni vyvařit na 1/2 původního množství, můžeme ochutit trochou cukru a nalijeme ho na jablka.
Posypeme plátky mandlí a můžeme podávat.
Tip k receptu
Bílé víno můžeme také nahradit jablečným moštem.
Alirtecka03. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.