Hermelínový dortík
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
550
kalorií
0.0g
cukrů
54.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky a přikryjeme odříznutými částmi (čepičkami). Sýry zabalíme každý zvlášť do alobalu a necháme 1 den ztuhnout v chladničce. Před podáváním dortíky nakrájíme na dílky, rozložíme na listy opraného salátu a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů a kuličkami hroznového vína.
Tip k receptu
Hermelínový dortík se hodí zejména jako chuťovka k pivu nebo vínu.
linkinkatka18. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.