Recept na horkou čokoládu
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
216
kalorií
15.0g
cukrů
5.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku.
Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním můžeme posypat trochou kakaa.
Tip k receptu
Horká čokoláda je ranním nápojem španělských flamendrů: namáčejí si v ní churros, takzvané provázky z koblížkového těsta.
Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Čokoláda je pak ještě jemnější.
30. 11. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.