Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recept na horkou čokoládu

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 10min
Nutriční hodnoty
216 kalorií 15.0g cukrů 5.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku.
Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním můžeme posypat trochou kakaa.

Bulb Tip k receptu

Horká čokoláda je ranním nápojem španělských flamendrů: namáčejí si v ní churros, takzvané provázky z koblížkového těsta.
Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Čokoláda je pak ještě jemnější.


Přidat na Pinterest
Alirtecka

30. 11. 2010, Recept navštíven: 3928x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře