Recept na horkou čokoládu

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
0min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

216 kalorií
15.0g cukrů
5.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku.
Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním můžeme posypat trochou kakaa.

Tip k receptu

Horká čokoláda je ranním nápojem španělských flamendrů: namáčejí si v ní churros, takzvané provázky z koblížkového těsta.
Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Čokoláda je pak ještě jemnější.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
čokoláda výborná

29. 01. 2019, 21:35

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.