Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1920 kalorií 0.0g cukrů 10.0g tuků 61.0g bílkovin

Příprava

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Vše promícháme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme ho na 2 nebo 3 části a vypracujeme knedlíky ve tvaru podlouhlých šišek. Vložíme je do vařící vody a necháme vařit asi 25-30 minut. Po vyjmutí z vody ihned krájíme na plátky a podáváme.

Bulb Tip k receptu

Místo mléka můžeme použít i vlažnou vodu. Kostičky housky můžeme osmažit na rozpáleném másle a před přidáním do těsta nechat vychladnout.
Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

05. 04. 2009, Recept navštíven: 15138x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star
Dělám podobné, ale těsto si udělám v domácí pekárně

25. 12. 2012, 01:39

planeta
Restaurant_star
houskové knedlíky jsou moc dobré, ale na páře jsou ještě lepší
Přidané ingredience: pára

02. 02. 2014, 08:06

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
na pare skvele

20. 10. 2015, 15:14

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne knedlíky

06. 04. 2016, 09:16

Přidat komentář

Facebook komentáře