Houskové knedlíky kynuté – s droždím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Vše promícháme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme ho na 2 nebo 3 části a vypracujeme knedlíky ve tvaru podlouhlých šišek. Vložíme je do vařící vody a necháme vařit asi 25-30 minut. Po vyjmutí z vody ihned krájíme na plátky a podáváme.
Tip k receptu
Místo mléka můžeme použít i vlažnou vodu. Kostičky housky můžeme osmažit na rozpáleném másle a před přidáním do těsta nechat vychladnout.
Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.
05. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
slavuska 25. 12. 2012, 01:39

Přidané ingredience: pára
planeta 02. 02. 2014, 08:06

palino 20. 10. 2015, 15:14

katka16031 06. 04. 2016, 09:16