Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Margarin na vaření

Šalvějový margarín

Šalvějový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g margarínu na vaření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce šalvěje, troška Mořské soli

Margarín vymícháme s prolisovaným česnekem a najemno posekanou šalvějí. Dochutíme solí.

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Pomazánka s lososem

Pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polotučného tvarohu, 100 g margarínu light, mléko podle potřeby, uzený losos, bylinky (petržel, tymián), polníček, sůl

Rostlinný tuk utřeme se solí. Přidáme prolisovaný tvaroh, podle potřeby trošku mléka a vyšleháme v hladký krém. Dochutíme bylinkami. Mažeme na pečivo a navrch dáme kousek uzeného lososa. Dozdobíme polníčkem.

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brokolice uvařené ve slané vodě, 200 g rajčat, 0,5 lžičky mletého pepře, 2 lžíce paprikové pasty, 50 g mletých lískových ořechů, 10 g margarinu na vaření, 1 svazek bazalky, strouhaný sýr

Brokolicu umyjeme, uvaríme v osolenej vode a preložíme do zapekacej formy. Paradajky pokrájame na plátky a ukladáme na brokolicu. Ochutíme korením, pastou a posypeme lieskovcami. Navrch poukladáme kúsky margarínu, podľa chuti posypeme syrom a zape...

Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cukrářská Lukana, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce octa, 7 lžic studené vody, Náplň: 10-15 jablek, 6 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, skořice

Všechny suroviny na těsto smícháme a rozdělíme na dvě poloviny. 1 vyválenou polovinu těsta dáme na plech a na ni postupně dáme jablka nakrájená na plátky, 2 lžíce cukru, posypeme troškou pudingu a skořící, opakujeme - zase jablíčka, puding, cukr, ...

Koláč rebarborový

Koláč rebarborový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 130 g margarínu na vaření, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 1-1,5 kg rebarbory, 160 g cukru krupice, troška skořice, 4 bílky - sníh, 60 g cukru moučka

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný...

Rebarborový bezé dort

Rebarborový bezé dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g margarínu na vaření, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 50 g cukru moučka, 5 lžic sladké smetany, 3 bílky, 150 g cukru moučka

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypříc...

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, svazek ředkviček, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g margarinu , špetka soli, nasekaná pažitka

Do nádoby na prípravu nátierky dáme vidličkou rozotretú bryndzu, umyté a na hrubom strúhadle nastrúhané reďkovky, maslo, jogurt, postrúhané uvarené vajcia a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb,...

Datlové dortíčky

Datlové dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g datlí, 275 g hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku do pečiva, 125 g margarinu na vaření

Datle vypeckujeme a rozemeleme na kaši. Z této kaše, mouky, soli a prášku do pečiva uhněteme hladké těsto. Jestliže je těsto moc suché, přidáme pár kapek vody. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 45 minut do chladničky. Připravíme si deset form...

Vaječná pomazánka s česnekem

Vaječná pomazánka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce Ramy máslové, 1-2 lžičky soli, asi 2 lžíce mléka, 1 sterilovaná okurka, kousek sterilované kapie

Vařená vejce jemně nastrouháme. Ramu rozetřeme se solí, přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek a napěníme. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou okurku a kapii.

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g margarinu na vaření, 250 g zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžička cukru krystal, 2 lžička soli

Všetky prísady zmiesime na doske, trochu sa to lepi, tak podsypte hladkou mukou, nechame stat cca 30 minut, vyválkame, vykrajujeme pagačiky, potrieme rozšlahanym vajičkom so solou, ja navrch eště trochu posolim a posypem makom, sezamom, lanovymi s...

Rumové řezy

Rumové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg margarinu na vaření, 850 ml mléka, 38 dkg cukru moučky, 2 pudinky vanilkové příchuti, 1 piškoty dětské, 250 ml rumu, 1 lžíci bramborového škrobu, 2 lžíce kakaa, 3 lžičky droždí (kvasnic), 2 vejce, 8 dkg másla, 50 dkg hladké mouky, kokosovou moučku na posypání, 10 dkg cukru krupice

Z hladké mouky, másla, 13 g cukru moučky, vajec a droždí namočeného ve 50 ml vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na poloviny a vyválíme na pláty o velikosti plechu. Plechy vyložíme pečícím papírem. Do jedné poloviny můžeme pro ob...