Koláč rebarborový

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1890 kalorií
6.0g cukrů
6.0g tuků
43.0g bílkovin


Příprava

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Pak těsto poklademe rebarboru a pečeme asi 25 minut. Mezitím si ušleháme z bílků sníh do kterého jsme zašlehali 60 g cukru. Rozetřeme jej na koláč a ještě zapékáme dokuď sníh nezhnědne.

Tip k receptu

Cukr na rebarboru si kažký může určit podle toho, jak kdo rád sladké.

přidejte na:
veerac

21. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ak mam rebarboru, tak tento koláč robím velmi rada
hanka 26. 08. 2017, 20:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč chutný
palino 10. 09. 2017, 14:16