Koláč rebarborový
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
30min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
40min | 1h 10min |
Nutriční hodnoty |
---|
1890 kalorií | 6.0g cukrů | 6.0g tuků | 43.0g bílkovin |
Příprava
Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Pak těsto poklademe rebarboru a pečeme asi 25 minut. Mezitím si ušleháme z bílků sníh do kterého jsme zašlehali 60 g cukru. Rozetřeme jej na koláč a ještě zapékáme dokuď sníh nezhnědne.
Tip k receptu
Cukr na rebarboru si kažký může určit podle toho, jak kdo rád sladké.