Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Koláč rebarborový

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1890 kalorií 6.0g cukrů 6.0g tuků 43.0g bílkovin

Příprava

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Pak těsto poklademe rebarboru a pečeme asi 25 minut. Mezitím si ušleháme z bílků sníh do kterého jsme zašlehali 60 g cukru. Rozetřeme jej na koláč a ještě zapékáme dokuď sníh nezhnědne.

Bulb Tip k receptu

Cukr na rebarboru si kažký může určit podle toho, jak kdo rád sladké.


Přidat na Pinterest
veerac

21. 06. 2010, Recept navštíven: 2609x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ak mam rebarboru, tak tento koláč robím velmi rada

26. 08. 2017, 18:18

palino
Restaurant_star Restaurant_star
koláč chutný

10. 09. 2017, 12:16

Přidat komentář

Facebook komentáře