Koláč rebarborový
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1890
kalorií
6.0g
cukrů
6.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Pak těsto poklademe rebarboru a pečeme asi 25 minut. Mezitím si ušleháme z bílků sníh do kterého jsme zašlehali 60 g cukru. Rozetřeme jej na koláč a ještě zapékáme dokuď sníh nezhnědne.
Tip k receptu
Cukr na rebarboru si kažký může určit podle toho, jak kdo rád sladké.
veerac21. 06. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.