Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a poté osmahneme v rozpáleném tuku. Přidáme k ní nahrubo nakrájené kyselé zelí a krátce podusíme. Přidáme na plátky nakrájené jablko a zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do zapékací formy,kterou jsme vymazali vkládáme vrstvy brambor a zelí,které nakonec přelijeme smetanovou omáčkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Po 20 minutách pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
19. 07. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.