Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a poté osmahneme v rozpáleném tuku. Přidáme k ní nahrubo nakrájené kyselé zelí a krátce podusíme. Přidáme na plátky nakrájené jablko a zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do zapékací formy,kterou jsme vymazali vkládáme vrstvy brambor a zelí,které nakonec přelijeme smetanovou omáčkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Po 20 minutách pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

přidejte na:
Evík

19. 07. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
heladon
Přidávám tam také kousek klobásového kabanosu nebo šunkové klobásy

06. 01. 2015, 08:57

majka
jednoduché ale chutné jedlo

06. 12. 2015, 13:51

palino
s pridaním klobasky je ovela chutnejšie

26. 10. 2016, 15:55

katka16031
velmi dobré chutné jedlo

07. 02. 2017, 10:52

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.