Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
656 kalorií 0.0g cukrů 14.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a poté osmahneme v rozpáleném tuku. Přidáme k ní nahrubo nakrájené kyselé zelí a krátce podusíme. Přidáme na plátky nakrájené jablko a zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do zapékací formy,kterou jsme vymazali vkládáme vrstvy brambor a zelí,které nakonec přelijeme smetanovou omáčkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Po 20 minutách pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.


Evík

19. 07. 2013, Recept navštíven: 1407x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Přidávám tam také kousek klobásového kabanosu nebo šunkové klobásy

06. 01. 2015, 08:57

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduché ale chutné jedlo

06. 12. 2015, 13:51

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s pridaním klobasky je ovela chutnejšie

26. 10. 2016, 15:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobré chutné jedlo

07. 02. 2017, 10:52

Přidat komentář

Facebook komentáře