Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a poté osmahneme v rozpáleném tuku. Přidáme k ní nahrubo nakrájené kyselé zelí a krátce podusíme. Přidáme na plátky nakrájené jablko a zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do zapékací formy,kterou jsme vymazali vkládáme vrstvy brambor a zelí,které nakonec přelijeme smetanovou omáčkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Po 20 minutách pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
19. 07. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 06. 01. 2015, 08:57

majka 06. 12. 2015, 13:51

palino 26. 10. 2016, 15:55

katka16031 07. 02. 2017, 10:52