Rumové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z hladké mouky, másla, 13 g cukru moučky, vajec a droždí namočeného ve 50 ml vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na poloviny a vyválíme na pláty o velikosti plechu. Plechy vyložíme pečícím papírem. Do jedné poloviny můžeme pro obarvení přidat kakao. Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 20 minut. Upečené placky necháme vychladnout.
V 750 ml mléka rozmícháme pudinkové prášky a vše povaříme. Pudink necháme vychladnout. Ručním šlehačem ušleháme 25 dkg margarínu se zbylým cukrem moučkou a po lžících přidáváme zcela vychladlý pudink. Krém šleháme asi 2 minuty.
Piškoty postupně namáčíme v rumu! Na jednu placku natřeme 1/2 krému, poklademe vrstvu piškotů namočených v rumu a dáme druhou polovinu krému. Přiložíme druhou placku, kterou potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Smícháme cukr krupici se škrobem a kakaem, přidáme zbytek margarínu, mléka a rozpustíme. Posypeme strouhaným kokosem.
Tip k receptu
Řezy necháme v chladu uležet, výborně chutnají se šlehačkou.
kaccka15. 11. 2009