Rebarborový bezé dort

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

1790 kalorií
0.0g cukrů
19.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Těsto pečeme 30 min. na 150°C.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky, solamyl, smetanu a moučkový cukr. Přidáme rebarboru a krém nalijeme na předpečené těsto a pečeme ještě 25 minut. Koláč vyjmeme a zvýšíme teplotu v toubě na 230°C. Ušleháme pevný sníh a cukr moučka a vidličkou ho navršíme na koláč. Nakonec prudce zapečeme.

Tip k receptu

Nejprve si našlehám z bílků sníh a potom do něj všlehám cukr.

přidejte na:
veerac

21. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

majka 23. 09. 2016, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ani som nemyslela , ze to bude také dobré

hanka 11. 06. 2017, 14:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dort je velmi chutný

katka16031 16. 06. 2017, 18:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektná pochúťka

dušanka 25. 08. 2017, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to chuťovo skvelé

Svetlana 05. 10. 2017, 22:01

Přidat komentář