Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarborový bezé dort

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 40min
Nutriční hodnoty
1790 kalorií 0.0g cukrů 19.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Těsto pečeme 30 min. na 150°C.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky, solamyl, smetanu a moučkový cukr. Přidáme rebarboru a krém nalijeme na předpečené těsto a pečeme ještě 25 minut. Koláč vyjmeme a zvýšíme teplotu v toubě na 230°C. Ušleháme pevný sníh a cukr moučka a vidličkou ho navršíme na koláč. Nakonec prudce zapečeme.

Bulb Tip k receptu

Nejprve si našlehám z bílků sníh a potom do něj všlehám cukr.


Přidat na Pinterest
veerac

21. 06. 2010, Recept navštíven: 2993x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

23. 09. 2016, 19:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ani som nemyslela , ze to bude také dobré

11. 06. 2017, 14:15

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dort je velmi chutný

16. 06. 2017, 18:39

Přidat komentář

Facebook komentáře