Rebarborový bezé dort
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1790
kalorií
0.0g
cukrů
19.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Těsto pečeme 30 min. na 150°C.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky, solamyl, smetanu a moučkový cukr. Přidáme rebarboru a krém nalijeme na předpečené těsto a pečeme ještě 25 minut. Koláč vyjmeme a zvýšíme teplotu v toubě na 230°C. Ušleháme pevný sníh a cukr moučka a vidličkou ho navršíme na koláč. Nakonec prudce zapečeme.
Tip k receptu
Nejprve si našlehám z bílků sníh a potom do něj všlehám cukr.
veerac21. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.