Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rama cremefine

Mrkvová pomazánka se sýrem

Mrkvová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Ramy , 100 g jemného tvarohu, 50 g strouhaného sýra, 200 g mrkve, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi, 1 lžíce polotučného mléka

Omytou a očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Máslo, tvaroh, strouhaný sýr a mrkev v misce smícháme a ochutíme solí. Pokud je pomazánka hustá, zředíme jí lžící mléka. Mažeme na lámankový, nebo jiný zrníčkový chléb a zdobíme petržel...

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg jemného tvarohu, 10 dkg Ramy , špetka soli, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 10 dkg mrkve

Tvaroh, máslo, sůl a na jemno nakrájenou cibuli umícháme dohladka. Vejce uvařené na tvrdo nakrájíme na malé kousky a přidáme k tvarohu spolu s na jemno nastrouhanou mrkví. Vše dobře promícháme a podáváme s domácím chlebem nebo jiným pečivem.

Řezy jako peříčko

Řezy jako peříčko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 balení Rama Cremefine na šlehání, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučka, 60 g čokolády na vaření

Příprava piškotu: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáme žloutky, poté po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plech s pečicím papírem nalijeme těsto. Pečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé těsto podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy. Krém: Ne...

Sýrové pečivo se smetanou

Sýrové pečivo se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g eidamu, 100 ml Rama Cremefine, 1 paprika (kapie), 1 lžička soli, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášeku do pečiva, 2 žloutky

Do misky dáme nastrouhaný sýr, žloutky, Rama Cremfine, sůl, papriku nakrájenou na malé kousky a část mouky. Promícháme, vyklopíme na vál a se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny. Vyválíme plát a vykrajujeme růz...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Kuskusový nákyp s brokolicí

Kuskusový nákyp s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuskusu (nejlíp celozrnného), slunečnicový olej, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, kurkuma, zeleninový bujón (nejlépe bez GS), voda, sušené droždí, 1 balení Rama Cremefine

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kurkumu a rozdrobený zeleninový bujon. Pak přidáme na růžičky rozebranou brokolici, košťál také pokrájíme. Vše zalijeme vodou tak, aby brokolice byla skoro potopená. Chvíli vaříme, pak přisype...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 větších brambor, 4 plátky vepřového masa, 3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 1 plátek tvrdého sýra (asi 1cm široký), 1 balení Ramy Cremefine "na vaření" , 1 lžíce olivového oleje

Brambory omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Pekáček si vymažeme olivovým (či jiným) olejem a dáme do něj první vstvu brambor. Osolíme, opepříme. Tak to děláme, dokud nemáme 3/4 pekáčku plné. Maso si naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé ...

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček Francouzské polévky, 1 malý celer, 1 lžíce nasekané petržele, 1 lžíce Ramy, hrst sušených hub, 1 lžíce zakysané smetany

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při střední teplotě 6 – 8 minut. Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme...

Mini bochánky

Mini bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

200 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 100 g cukru, 500 g polohrubé mouky, 120 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka+ trochu na vymazání plechu , 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 40 g rozinek, 30 g mandlí, 1 vejce, troška citronové kůry, 1 hrst sekaných ořechů

Ze dvou lžic vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Ramu vyšleháme v míse s cukrem a žloutky. Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru asi z půlky citronu, rum, vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka a sů...

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vlažného mléka, 100 ml rozpuštěné Rama Cremefine, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 8 lžiček cukru krupice, 1 lžička soli, 3/4 balení sušeného droždí , 7 dkg rozinek, 7 dkg nasekaných mandlí, 5 dkg kandovaného ovoce

Do pekárny nasypeme ingredience v pořádí, jak jsou uvedeny. Rozinky, mandle a kandované ovoce dáme do pekárny až na poslední míchací proces. Pekárnu nastavíme na světlou kůrku a velikost 1,5 LB. Zapneme na program základní I Basic a mazanec upečeme.

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml Ramy Cremefine na šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 šálek cukru krupice, špetka soli, 2 vejce, 1 hrst nasekaných oříšků a rozinek

Všechny suroviny smícháme v míse a vlijeme do dobře vymazané a vysypané beránčí formy. Šlehačkového beránka upečeme dozlatova v horké troubě.

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...